KKTC'ye haftada 3 bin kumarcı gidiyor

Güncelleme Tarihi:

KKTCye haftada 3 bin kumarcı gidiyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 1998 00:00

Haberin Devamı

Türkiye'den kumar oynamak için KKTC'ye her hafta yaklaşık üç bin kişinin geldiği bildirildi. KKTC Otelciler Birliği Başkanı Turhan Beydağlı, kumar tutkunlarının hafta sonlarında kumarhanesi olan 17 otelde doluluk oranını artırdığını, ancak bu kişilerin turizme fazla katkısı olmadığını söyledi. Beydağlı, ‘‘Kumarcılar gelir otele yerleşir, kumar oynar ve gider. Sokağa, çarşıya çıkmaz, piyasaya para harcamaz’’ dedi.

Bu arada, ulaşım ve altyapı sorunlarına S-300 füze krizinin de eklenmesi, KKTC ekonomisinin belkemiği durumundaki turizme ağır bir darbe vurdu. Füze krizi önemli oranda rezervasyon iptallerine neden olurken otellerdeki doluluk oranları yüzde 30'lara indi. Hiçbir tesisin yüzde 45 doluluğun altında kâr edemeyeceğini belirten turizmciler, acil önlemler alınmasını istediler. Bu yıl ülkeye Türkiye dışından hemen hemen hiç yabancı turist gelmediğini savunan turizmciler, sektörde son 23 yılın en kötü sezonunun yaşandığını kaydettiler.

Turizmden sorumlu Devlet Bakanlığı ve Başbakan Yardımcılığı'nın verilerine göre, Ocak-Haziran dönemini kapsayan 6 aylık sürede doluluk oranı ortalama yüzde 31.1 oldu. Haziran ayı doluluk oranının ise yüzde 39 olduğu belirtildi.

DURUM VAHİM

Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş ise, sektörde sorunlar yaşandığını, özellikle haziran ayından itibaren düşüş görüldüğünü ancak durumun ‘‘vahim’’ olarak nitelenemeyeceğini söyledi.

Aynı sorunları yaşayan Türkiye ve Güney Kıbrıs'ın dayanma gücü olduğunu kaydeden Denktaş, ‘‘Bizde ise dayanma gücü yok. Bu nedenle önlemler alacağız’’ dedi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!