KKTC turizmine Corendon desteği

Güncelleme Tarihi:

KKTC turizmine Corendon desteği
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2011 00:00

Merkezi Antalya'da bulunan Hollanda ve Belçika başta olmak üzere birçok ülkeden Türkiye'ye turist taşıyan Corendon Airlines firması, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne Polonya'dan turist taşımaya başladı.

Corendon Airlines'tan yapılan yazılı açıklamada, geçen yıl Kıbrıs Rum Yönetiminin engellemelerine rağmen KKTC'ye Hollanda'dan turist getirildiği anımsatıldı. Bu yıl da Polonya'dan KKTC'ye turist taşınacağı belirtilen açıklamada, şöyle denildi:

“Bu yıl itibariyle el değmemiş KKTC güzelliklerini Benelüks ülkelerinden gelen turistlerle buluşturan Corendon Turizm Grubu bir ilke imza attı. Corendon Airlines, Polonya'nın başkenti Varşova'dan Akmina Travel ve Citron Travel turizm şirketleriyle birlikte haftalık olarak programladığı KKTC Ercan uçuşuyla ilk turist kafilesini KKTC'ye taşıdı.”

Açıklamada, bu yıl içinde 20 bin Polonyalı turistin KKTC'ye taşınmasının hedeflendiği belirtilerek, geçen yıl KKTC'ye 5 bin turist götürüldüğü anımsatıldı.
Açıklamada, Corendon Airlines tarafından Ercan Havaalanına getirilen turistlerin, KKTC Turizm Çevre ve Kültür Bakanlığı Müsteşarı Şahap Aşıkoğlu tarafından karşılandığı ifade edildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!