KKTC, kambur değil

Güncelleme Tarihi:

KKTC, kambur değil
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 1998 00:00

Haberin Devamı

Türk Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Muharrem Kayhan, KKTC'nin Türkiye için bir kambur olmadığını söyledi. Kayhan, KKTC ekonomisinin gelişmesinin, Kıbrıslı Türklerin olduğu kadar Türkiye'nin de çıkarına hizmet edeceğini belirtti.

KKTC İşadamları Derneği'nin davetlisi olarak 9 kişilik bir heyetle Ada'ya gelen Kayhan, önceki gün tamamlanan temaslarının sonuçlarını Hürriyet'e değerlendirdi.

Türkiye'deki yatırımcıların KKTC'ye yönelmesini sağlamak ve iki ülkenin ekonomik ilişkilerinde tıkanıklığa neden olan unsurları ortadan kaldırmak amacıyla iki tarafın uamanlarının üç ay içinde Kıbrıs raporu hazırlayacağını belirten Kayhan ‘‘Buradaki aksaklıkların ve müspet tarafları tespit edeceğiz. KKTC ekonomisinin geliştirilmesi, milli gelirin artırılması için neler yapılabileceği konusunda somut önerilerimiz olacak. KKTC'ye yatırımcıların çekilebilmesi için Türkiye ve KKTC'nin alabileceği önlemleri değerlendireceğiz’’ dedi. Kayhan şöyle konuştu: ‘‘Kıbrıs AB-Türkiye, hem de Türkiye-ABD Türkiye ilişkilerinde belirleyici rol oynuyor. Kıbrıs'ta sağlanacak bir barış, herkesin önünü açar. Bu barışın önşartlarından biri de KKTC'deki ekonomik gelişmenin hızlı olmasıdır.’’






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!