Kiska, New York’ta köprü yeniledi

Güncelleme Tarihi:

Kiska, New York’ta köprü yeniledi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2004 01:40

ABD’de uzun yıllar büyük projelere imza atan Türk inşaat firması Kiska, New York’ta Bronx’u Manhattan’a bağlayan 100 yıllık Third Avenue (Üçüncü Cadde) köprüsünü yeniliyor.

120 milyon dolarlık yenileme ihalesini dört yıl önce kazanan Kiska, 2 bin ton ağırlığında, 135 metre uzunluğundaki köprüyü Alabama’da inşa ettirip deniz yoluyla New York’a getirdi. Önceki gün 15 Türk mühendisin koordinasyonlu çalışması ve 50 Amerikalı işçinin desteğiyle römorkların çektiği gemiden indirilerek köprü nehir üzerindeki geçici platforma yerleştirildi.

Burada 5 ay kalacak olan yeni köprü, elektrik ve mekanik akşamları tamamlandıktan sonra orijinal yerine yerleştirilecek.

New York’ta 100 yıldır hizmet veren köprüyü söküp yenileyen Kiska firması, New Jersey’i New York’un Staten Island semtine bağlayan Gothels Bridge’in yenileme ihalesini geçen yıl kazanmıştı.

Önümüzdeki aylarda açılacak Üçüncü Cadde Köprüsü’nün 500 metre güneyinde yer alan Williams Köprüsü ihalesine de katılacak olan Kiska, New York metrosunda bazı köprülerin yenileme ihalelerini de geçmişte başarı ile tamamlamıştı.

Eskisinden daha uzun ve daha ağır olarak modern teknolojinin tüm imkanları kullanılarak inşa edilen yeni köprünün tüm inşaat çalışmaları Discovery kanalı tarafından görüntülendi. Çekimler bir belgesel olarak Ekim 2005 yılında sözkonusu TV kanalında gösterilecek.

Razi CANİKLİGİL/NEW YORK
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!