Kişisel cihazı işe getirmek risk yaratır

Güncelleme Tarihi:

Kişisel cihazı işe getirmek risk yaratır
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2012 00:00

Network teknolojileri alanında küresel firmalardan Cisco’nun Güvenlik ve Yönetim Biriminden Sorumlu Başkan Yardımcısı Chirs Young, bulut teknolojisinin ve mobilitenin yaygınlaşması nedeniyle şirketleri güvenlik konusunda uyardı.

Haberin Devamı

Young, “Mobilite ve çalışanların iş yerlerine kendi cihazlarını getirmesi yeni güvenlik modellerinin oluşturulmasını gerektiriyor. Her kullanıcının, her yerde her uygulamaya erişmesi nedeniyle, şirketlerin güvenlik modellerini farklı kurgulamalarını gerekli hale getiriyor” dedi.

FARKLI GÜVENLİK YAPILARI

Çalışanların işlerini yaparken şirket içinde kendilerine ait cihazları daha sık kullandığını da anımsatan Young, bunun güvenlik konusunda önemli tehlikelere yol açtığını anlattı. Mobilite ve BYOD (Çalışanların işyerinde kendi cihazını kullanmaları) ile bilişim alanında güvenlik modelinin değiştiğini söyleyen Young şöyle konuştu: “Artık siber saldırganlar daha akıllıca ve hedef odaklı çalışıyor. Bu da, kişileri ve şirketleri siber saldırılara karşı korumak için farklı bir güvenlik yapısı gerektiriyor.”

Haberin Devamı

Akıllı telefon kullanıcısı bunlara dikkat etmeli

Telefonunuza şifre koyun.
e-postalarda bağlantıların geldiğine emin olun.
Eğer varsa yazılımlarda güvenlik araçlarını kullanın.
Ziyaret ettiğiniz web sitelerinin güvenli olduğuna emin olun.
Farklı hesaplarınız için farklı şifreler kullanın.
İki farklı web tarayıcı kullanın. Bir web tarayıcısını banka işlemleriniz diğerini ise internette araştırma  yapmak, sosyal sitelere girmek için tercih edin.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!