Kısa vadeli trend ilk düzeltmesini yaptı

Güncelleme Tarihi:

Kısa vadeli trend ilk düzeltmesini yaptı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2002 09:34

Yedi gün devam eden kısa vadeli trend ile yaklaşık bin 200 puan kazanan endeks ilk düzeltmesini salı günü yaptı. Alıcılar destek noktalarında güçlü

Bileşik endeks kısa vadeli trend içindeki ilk düzeltmesini bugün yaptı. Endeks 120 puanlık kayıpla 14 bin 878'den kapanırken seans içinde en düşük 14 bin 628 puanı gördü, işlem hacmi ise düne göre azalarak 874 trilyon lira oldu.

Böylece dün rekor işlem hacmi ile yaşanan çıkıştaki kısa vadeli zirve görüntüsü teyit edildi. Bugün gerçekleşen kayba rağmen bundan önceki 7 işlem gününde yaşanan yükseliş ile endeks bütün kısa, orta ve uzun vadeli hareketli ortalamalarının üstünde bulunuyor.

Teknik olarak kısa vadeli göstergeler düzeltmenin süreceğini, en azından yeni yükseliş öncesinde göstergeler aşırı alım bölgesinden uzaklaşıncaya kadar 15 binin altında yatay hareket edileceğini gösteriyor. Aşırı alım bölgesindeki stochastic göstergesi bugün 5 günlük hareketli ortalamasını aşağı doğru keserek sat sinyali verdi. 27 Aralık'ta zirve yapan CCI göstergesinde düşüş trendi devam ediyor.

Stochastic gibi aşırı alım bölgesinde bulunan RSI da bugün geri dönerek sat sinyali verdi. Aroon up'ın 100'deki yatay seyrini sürdürmesi alıcıların destek noktalarında güçlü olduğunu gösteriyor. Orta vadeli MACD göstergesi endeksteki bir günlük gerilemeye rağmen yükselişini sürdürüyor.

Alıcıların destek noktalarında güçlü olması nedeniyle stop-loss kuralına dikkat ederek desteklere doğru geri çekilmelerde pozisyon alınabilir. Endeksin bu işlem hacmi ile 15 bin direncini geçmesi zayıf bir ihtimal. Dirençlere doğru hareketlerde özellikle kısa vadeli pozisyonlarda daha sonra yerine koymak üzere satış yapmakta yarar var.


Çarşamba günü için endeksin ilk destek noktası 14 bin 715 kısa vadeli trend çizgisi. BU seviyenin kısa vadede pivot seviye olarak kullanılması gerekiyor. Kısa vadeli pozisyonlarda pivot seviyenin altındaki ilk destek 14 bin 495, ikinci destek ise 14 bin 78'de. Direnç noktaları ise ve 15 bin 145 ve 15 bin 542'de. (tradecnet.com)
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!