Kısa kısa...

Güncelleme Tarihi:

Kısa kısa...
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2001 00:00


Haberin Devamı

Cıngıllıoğlu Ailesi'nde miras paylaşımı

Cıngıllıoğlu Holding'in sahibi Nuri Cıngıllıoğlu'nun mirası eşi ve çocukları arasında 4'e bölündü. Nuri Cıngıllıoğlu'nun 9 Ağustos 2000 tarihinde vefat etmesinden sonra Halit Cıngıllıoğlu mahkemeye başvurarak veraset davası açmıştı. Halit Cıngıllıoğlu'nun Şişli 3. Sulh Hukuk Mahkemesi'ne açtığı davanın sonucuna göre, Nuri Cıngıllıoğlu'nun mirası 4 pay olarak kabul edildi. Miras, anne Nuran Cıngıllıoğlu ve çoçukları Sema Cıngıllıoğlu, Halit Cıngıllıoğlu ve Ali Cıngıllıoğlu eşit olarak bölüştürüldü.

Emlakbank'ta özelleştirme hazırlığı

Devlet Bakanı Faruk Bal tarafından bu hafta Bakanlar Kurulu'na sunulan Emlak Müsteşarlığı'nın kurulmasına ilişkin yasa taslağı aynı zamanda Emlak Bankası'nın konut ve inşaatla ilgili birimlerinin ayrılarak, bankanın özelleştirmeye hazırlanmasını da öngörüyor. Bu konuda Bakan Bal'ın verdiği bilgiye göre, Emlak Bankası'nın Emlak Konut'taki hissesini, ihtiyaç fazlası ve portföyündeki gayrimenkullerini TOKİ'ye (Toplu Konut İdaresi) devredecek. Banka, inşaan sektörünü kredilendirme yoluyla ‘‘mortagage’’ bankacılığı benimseyecek.

Intel Türkiye'de büyüyecek

Intel'in Doğu Avrupa, Ortadoğu Afrika Bölge Müdürü Juergen Thiel, 2001 yılında Türkiye PC pazarında yüzde 20 oranında büyüme öngördüklerini açıkladı. Intel'in 2000 yılında yüzde 15'lik büyümeyle 33.7 milyar dolar gelir elde ettiğini, net kárın ise yüzde 49'luk büyümeyle 12.1 milyar dolara çıktığını anlatan Thiel, ‘‘Bu finansman gücü internet ekonomisinin etkin kullanımıyla daha da arttı. Intel'in stratejisini global internet ekonomisini desteklemek olarak özetleyebiliriz’’ diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!