Kısa kısa...

Güncelleme Tarihi:

Kısa kısa...
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2001 00:00

Haberin Devamı

ABD petrolde kısıntıya karşı

ABD'nin Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün (OPEC) petrol üretiminde yapmayı planladığı kısıntının ''olabildiğince küçük'' olmasını istediği bildirildi. ABD Enerji Bakanı Bill Richardson, ‘‘ABD olarak hiç kısıntı olmamasından yana olduklarını, ancak, mutlaka bir kısıntı yapılacaksa bunun olabildiğince küçük bir miktarda tutulmasını istediklerini’’ söyledi. Richardson, Birleşik Arap Emirlikleri Petrol Bakanı Ubeyd bin Seyfel Nasıri ile yaptığı görüşmeden sonra yaptığı açıklamada, ‘‘üretimde aşırı bir kısıntının dünya ekonomisi üzerinde olumsuz etkileri olacağı’’ uyarısında bulundu. OPEC petrol bakanlarının 17 Ocak'ta Viyana'da yapacağı toplantıda üretim kısıntısı kararının çıkması bekleniyor.

Eti Holding'de satış hazırlığı

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB),bir yandan Türk Telekom, Türk Hava Yolları gibi dev işletmelerin özelleştirme işlemlerini sürdürürken, diğer yandan özelleştirilecek kamu kuruluşlarını da kapsam ve programa almaya devam ediyor. Edinilen bilgiye göre, geçtiğimiz günlerde özelleştirme kapsamına alınan Eti Holding'in bağlı ortaklıklarından Eti Krom A.Ş, Eti Elektrometalurji A.Ş ve Eti Gümüş A.Ş ile Türkiye Şeker Fabrikaları, özelleştirilmek için 6 ay hazırlık aşamasına tabi tutulacak. Bu kuruluşlar hazırlık aşamasının ardından özelleştirme programına alınacak. Söz konusu kuruluşların özelleştirmesinin, 2001 yılı sonuna doğru olabileceği belirtiliyor.

Mavi Akım'ın kaynak işi bitti

Karadeniz'in tabanına döşenecek boru hattı ile Rusya'dan Türkiye'ye doğalgaz taşıyacak Mavi Akım projesinde, Türkiye ayağı olan 501 kilometre uzunluğundaki Samsun-Ankara arasındaki boru hattının tamamında ana kaynak işlemi bitti. Edinilen bilgiye göre, Samsun-Ankara boru hattında halen yoğun birşekilde devam eden bağlantı kaynağı, borunun kanala indirilip kapatılması ile güzergahın eski haline getirilmesi işlemlerinin Ocak ayı sonuna kadar tamamlanması öngörülüyor. Boru hattında halen devam eden su ile hidrostatik test işleminin 300 km uzunluğundaki Çorum-Ankara ayağının 15 Ocak itibarıyla tamamlanması, Çorum-Samsun arasındaki hatta da devam etmesi planlanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!