Kısa Kısa

Güncelleme Tarihi:

Kısa Kısa
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2000 00:00

Haberin Devamı

Hazine 40.85’ten borçlandı

Hazine’nin dün gerçekleştirdiği üç ay vadeli bono ihalesinde 571 trilyon 100 milyar liralık teklif gelirken, 228 trilyon liralık net satış yapıldı. Hazine'nin 248 trilyon 300 milyar liralık nominal satış yaptığı ihalede basit faiz oranları minimum yüzde 35.07, maksimum yüzde 36.50 ve ortalama yüzde 35.77 düzeyinde gerçekleşti. İhalede bileşik faiz oranları ise en düşük yüzde 39.95, en yüksek yüzde 41.81 ve ortalama yüzde 40.85 oldu. Hazine'nin en son 16 Ağustos 2000 tarihinde gerçekleştirdiği 91 gün vadeli bono ihalesinde ortalama bileşik faiz oranı 31.37 olmuştu.

Devler kara paraya karşı birleşti

Dünyanın 12 büyük bankasının para aklamaya karşı tek düzen uluslararası bir mücadele sistemi oluşturmak üzere kurallar belirledikleri bildirildi. İsviçre'nin en büyük bankası UBS tarafından yapılan açıklamada, bankanın söz konusu çalışmanın yapıldığı eğitim merkezinin adıyla ‘Wolfsberg’ kılavuzu adı verilen kurallarla, uluslararası mali sistemde para aklama girişimlerini önlemek için standat önlmler geliştirildiği belirtildi. Anlaşmaya katılacak 12 dünya bankası şunlar: ABN AMRO, Banco Santander, Barclays, Citigroup, Chase Manhattan Corp, Credit Suisse Group, Deutsche Bank, HSBC Holdings, J.P. Morgan, Societe Generale, UBS AG ve Deutsche Bank'a bağlı Bankers Trust.

Parıltı'dan Kalite Kongresi'ne destek

Parıltı Toplu Yemek Hizmetleri A.Ş., bu yıl 8'incisi düzenlenen KalDer Ulusal Kalite Kongresi'nin ‘‘Kongre Sponsorları’’ arasında yer aldı. KalDer Kalite Derneği'nin yaptığı çalışmaların kendileri için ayrı bir önem taşıdığını belirten Parıltı Genel müdürü Necat Aydın, ‘‘Toplam Kalite Yönetimini yaygınlaştırmayı hedefleyen Ulusal Kalite Hareketi'nin güçlenmesini, ülkemizin uluslararası topluluğun güçlü ve saygın bir parçası haline gelmesinin güvencelerinden biri olarak görüyoruz’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!