Kısa kısa...

Güncelleme Tarihi:

Kısa kısa...
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2000 00:00

Haberin Devamı

Hollanda Euro’yu sevmiyor

HOLLANDA'da yapılan bir kamuoyu yoklaması, halkın yarıdan fazlasının Euro'ya karşı olduğunu gösterdi. NIPO adlı kamuoyu araştırma kurumu tarafından yapılan ankette, halkın yüzde 53'ü Avrupa Birliği'nin yeni para birimi Euro'ya ‘hayır’ derken, yüzde 31'i taraftar olduğunu bildirdi. Ankete katılanların yüzde 36'sı Euro'ya güvenlerinin çok az olduğunu belirtirken, yüzde 38'i de biraz güvendiklerini dile getirdiler. Ankete göre, halkın yaklaşık üçte ikisi (yüzde 63), Euro'nun uygulamaya girmesiyle yaşamın pahalılaşacağına inanıyor.

Demirbank ATM'inde döviz işlemi

DEMİRBANK müşterileri, Demirbank'ın 200'e yaklaşan ATM'lerinden 7 gün 24 saat döviz alım satımı, havale, kredi kartı dolar borcu ödeme gibi işlemleri gerçekleştirebilecekler. Demirbank'tan yapılan açıklamaya göre, başlatılan yeni uygulamayla, banka müşterileri, aynı döviz cinsi hesaplar arasında havale, virman, döviz hesabından Türk Lirası olarak para çekme, vadesiz döviz hesabına kendi para birimi cinsinden para yatırma, kredi kartı dolar borcunu hesaptan veya zarfla ödeme hizmetlerinden yararlanabilecekler.

Tekel'den Fransa'ya üzüm suyu

TEKEL, Tarsus Suma Fabrikası'ndan Fransa'ya konsantre üzüm suyu ihracatına başladı. TEKEL Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, 24 Aralık 1999 tarihinde temeli atılan ve 17 Temmuz 2000 tarihinde açılışı yapılan fabrikadan, Tarsus yöresi üzümlerinden elde edilecek 2 milyon litre konsantre üzüm suyu satışına ilişkin anlaşma gereği, Fransa'ya ilk parti olarak bu ay sonuna kadar 500 bin litre üzüm suyu ihraç edileceği bildirildi. Kalan miktarın ise 500 bin litrelik partiler halinde 31 Aralık'a kadar ihracına devam edileceği ve bu satıştan 10 milyon Fransız Frangı döviz geliri sağlanacağı belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!