Kısa kısa...

Güncelleme Tarihi:

Kısa kısa...
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 2000 00:00

Haberin Devamı

Fon'daki bankaları grup grup satın

TASARRUF Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) bünyesindeki 8 bankanın satış stratejileri konusunda danışmanlık hizmeti veren McKinsey and Company Danışmanlık raporunu tamamladı. Daha önceki taslak raporunu yeniden gözden geçiren McKinsey, raporunda TMSF'oeki sekiz bankanın, müşteri yelpazesine ve mali büyüklüklerine göre gruplandırılarak satılması tavsiyesinde bulundu. Yetkililer, bu raporun ‘yol gösterme ve uluslararası kredibilite’ açısından önem taşımasına rağmen, nihai kararı Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun vereceğini vurguladılar. Bu arada BDDK'nun, IMF ile görüşmeler çerçevesinde, bu ayın sonuna kadar satış stratejisiyle ilgili kararını verebileceği belirtiliyor.

TEB'e 100 milyon dolar kredi

TÜRK Ekonomi Bankası'nın (TEB) uluslararası piyasalardan sağladığı 100 milyon dolarlık sendikasyon kredisine ilişkin anlaşma, İstanbul'da imzalandı. Libor artı 0.6 faiz ile verilen kredinin 14 ülkenin 25 bankasından sağlandığı belirtildi. Sendikasyon kredisini veren yabancı banka temsilcilerinin de katıldığı imza töreninde konuşan TEB Genel Müdür Vekili Varol Civil, bu sendikasyon kredisi ile birlikte toplam 180 milyon dolarlık krediye ulaştıklarını ifade ederek ‘‘Enflasyon ile mücadelede arzulanan büyüme ihracat ile sağlanabilir, biz de bunu teşvik ediyoruz’’ diye konuştu.

Borsa haftalık bazda yüzde 3.2 düştü

İSTANBUL Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) haftanın son gününde yüzde 1.95 değer yitirip 11 bin 100 puandan kapandı. Önceki hafta cuma gününü 11 bin 466 puandan kapanan İMKB-100 Endeksi haftalık bazda yüzde 3.2 oranın değer kaybetti. Perşembe ve cuma günlerindeki yükselişlerden sonra dünkü seanslara tedirgin başlayan borsa, ilk seansın ilk dakikalarında 11 bin puanın altına indi. İlk seansta 10 bin 875 puana kadar gevşeyen İMKB-100 Endeksi, bu seviyeden sonra görülen hafif alımlarla yeniden toparlandı ancak 11 bin puanı aşamayıp 10 bin 907 puandan kapandı. İkinci seansın başında meydana gelen bu yükseliş sonrasında sıkışık ve durgun seans geçirmeye başlayan İMKB-100 Endeksi, 11 bin puanın üzerinde kalmayı başararak 11 bin 100 puandan kapandı.

Halil Ergür Koçbank Genel Müdürü

1991 yılından bu yana Koçbank Genel Müdürü olarak görev yapan Engin Akçakoca, 2 Ekim 2000 tarihinden itibaren görevini Halil Ergür'e devrediyor. Koçbank'tan yapılan açıklamada, banka yönetim kurulunun 21 Eylül 2000 tarihindeki toplantısında Engin Akçakoca'nın istifası üzerine yerine Halil Ergün'ün getirilmesine karar verildiği belirtildi. Koçbank'ın yeni genel müdürü Halil Ergür daha önce Yapı Kredi Bankası'nda genel müdür yardımcısı olarak görev yapıyordu.

Doğan Hayat'ta müşteri ön planda

DOĞAN Hayat Sigorta müşteri memnuniyetini ön planda tutuyor. Şirketten yapılan açıklamada bu yılın ilk dokuz ayında hayat branşında toplam 83 milyar 949 milyon lira, sağlık branşında 1 trilyon 197 milyar lira hasar ödemesi yapıldığı belirtildi. Doğan Hayat Sigorta Genel Müdürü Mehmet Muratoğlu, hasar ödemelerinin son derece hızlı bir şekilde yapıldığını belirterek, Doğan Hayat Sigorta'ya olan güvenin her geçen gün arttığı açıkladı.

Dünya Süper Dağıtım'a ödül

ULUSLARARASI Yayıncılar ve Dağıtım Kuruluşları Birliği Distripress'in Boston'da yapılan 45'inci toplantısında, Dünya Süper Dağıtım AŞ, The Economist Dergisi tarafından yılın en başarılı dağıtıcısı seçilerek, ‘Mükemmellik Ödülü’ kazandı. Dünya Süper Dağıtım'dan yapılan açıklamaya göre, her yıl dünyanın önde gelen yayıncı ve dağıtıcı firmalarının bir araya gelerek bir önceki yılı değerlendirdiği ve hedefleri görüştüğü toplantılara bin 200'den fazla delege katılıyor. Bu yıl ilk kez konulan ve sadece satışların değil, genel olarak firmaların tüm dağıtım performansının değerlendirildiği mükemmellik ödülü, bundan böyle geleneksel hale getirilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!