Kısa, kısa...

Güncelleme Tarihi:

Kısa, kısa...
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2000 00:00

Haberin Devamı

Dış kredi faizleri yüzde 34

TÜRKİYE Cumhuriyet Merkez Bankası'nca belirlenen, Dış Krediler Kur Farkı Fonu kapsamındaki kredilere uygulanacak değişken faiz oranı, vadeye bakılmaksızın tüm krediler için yıllık yüzde 34.16 olarak açıklandı. Söz konusu oran 1 Haziran 2000 tarihinden itibaren 1 ay süre ile geçerli olacak. Merkez Bankası'nın konuyla ilgili tebliği dün Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yapı Kredi'den ‘‘Teleyanıt’’

YAPI Kredi Bankası, bankaya iş başvurusu yapmak isteyen ya da iş başvurusunda bulunanlar için ‘‘Teleyanıt’’ uygulaması başlattı. Yapı Kredi'de insan kaynakları yönetiminden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ülkü Feyyaz Taktak tarafından bir basın toplantısı ile açıklanan sistemde, ''4440441'' numarası arandığında, daha önceden verilmiş olan kişiye özel başvuru numarasıyla, başvurunun hangi aşamada bulunduğu 365 gün, 24 saat kolayca öğrenilebiliyor.

Oda ve borsa aidatlarına erteleme

DEPREMZEDELERİN, oda ve borsalara olan aidat borçlarını, 31 Aralık 2000 tarihine kadar erteleyen tasarı, dün TBMM Sanayi Komisyonu'nda kabul edildi. Tasarı, 17 Ağustos ve 12 Kasım tarihlerinde meydana gelen depremlerden etkilenen oda ve borsa üyelerinin, bu kuruluşlara olan aidat borçlarının yanısıra, oda ve borsaların, TOBB'a ödemekle yükümlü oldukları aidat borçlarını da erteliyor. Tasarının, depremden etkilenen oda ve borsa üyelerinin mağduriyetlerini gidermeyi amaçladığı bildirildi.

Fransız firmalar ortak arıyor

FRANSA'nın Türkiye ile ilişkilere verdiği önemin bir kanıtı olarak gösterilen ‘‘Fransa 2000 Teknoloji ve Endüstri Fuarı’’nda, özellikle küçük ve orta boy Fransız şirketlerinin ortak yatırım arayışları ön plana çıkacak. 6-10 Haziran arasında İstanbul'da düzenlenecek fuarın tanıtımı dolayısıyla Fransa'nın yeni Ankara Büyükelçisi Bernard Garcia'nın da katıldığı bir basın toplantısı düzenlendi. Garcia, 1996 yılından sonra ikinci kez Türkiye'de böyle bir etkinlik düzenlemelerinin, Fransa'nın Türkiye'ye verdiği önemi kanıtladığını vurguladı. Garcia, fuarda 170 şirketin temsil edileceğini ve bunların 100'ünün KOBİ'lerden oluşacağını söyledi.

Herve Giraud Eurocotton'da

TEKSTİL ihracatçıları moralsiz günler geçirirken, İzmir Pamuk Mensucat'ın Yönetim Kurulu Başkanı Herve Giraud, Avrupa Birliği Pamuklu ve Benzeri Tekstil Sanayileri Komitesi'ne (Eurocotton) Başkan Vekili oldu. Türkiye için tüzük değiştiren Eurocotton, ülkemizi tam üye statüsüne aldı. Giraud, AB üyesi olmayan birlik üyesi ülkelerle ilişkilerde de başkanlığı yürütecek. Berlin'deki Genel Kurul'da Başkan Vekili olan Giraud, ‘‘Türkiye'den önce AB'ye sektörümüz tam üye olarak girmeyi başardı’’ dedi. Berlin'de 25-26 Mayıs'taki Genel Kurul'da Eurocotton'un üç başkan Vekili'nden biri olmayı başaran Türkiye Tekstil İhracatçıları Birliği Temsilcisi Herve Giraud, 1974'ten beri mücadele ettiklerini söyledi.

Kamu bankacılarına tazminat

HÜKÜMET, kamu bankalarında çalışan nitelikli personeli, özel sektöre kaptırmamak için harekete geçti. Hükümet, bu personelin maaşlarını, ‘Bankacılık tazminatı’ ödeyerek arttıracak. Konuyla ilgili tasarı, TBMM Başkanlığı'na sunuldu. Tasarı, fiilen bankacılık faaliyeti yapan ve 233 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye tabi Kamu İktisadi Teşebbüslerinde 1, 2 ve 3 sayılı cetvele tabi olarak çalışan personele, en yüksek Devlet Memuru aylığının (ek gösterge dahil) brüt tutarının yüzde 150'sini geçmemek üzere, Bakanlar Kurulu'nca belirlenecek miktarlarda bankacılık tazminati ödenmesini öngörüyor. Verilecek bu tazminatlar, damga vergisi hariç, herhangi bir vergi ve kesintiye tabi olmayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!