Kısa, kısa...

Güncelleme Tarihi:

Kısa, kısa...
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2000 00:00

Haberin Devamı

TEB'in sermayesi 100 trilyon lira

TÜRK Eknomi Bankası (TEB), kayıtlı sermaye tavanını 27.5 trilyon liradan 100 trilyon liraya çıkarıyor. Bunun için gerekli işlemlere başlayan TEB'in ilk üç aylık karı 10.3 trilyon lira. Bir yıl önceki dönemin aynı dönemine göre karını yüzde 127 artıran TEB, geçen yıl sonuda konsolide net karını yüzde 109 artırarak 27.1 trilyon liraya çıkarmıştı.

Geçen yıldan bu yana bireysel bankacılık faaliyetlerine hız vererek Telepati markasını yaratan TEB, bankacılık ve e-ticaret hizmetlerini birarada sunan TebWebnet'e de yüzde 29 oranında ortak olmuştu. Bankanın bu yöndeki çalışmaları, yeni ekonominin şekillendiği internet ortamında güçlü sermaye yapısı ile varolma yolunda önemli bir adım olarak nitelendiriliyor.

Üç şirket daha halka açılıyor

SPK (Sermaye Piyasası Kurulu), Altınyağ Kombinaları, Zorlu Enerji ve Sınai Yatırım Bankası'rnın halka arz edilecek hisse senetlerini kayda aldı. Sermaye artırımı nedeniyle ihraç edilecek Altınyağ Kombinaları'nın 673.9 milyar lira nominal değerli hisselerinin fiyatı 8.200-8.500 aralığında belirlenecek. Satış Koç Menkul Değerler liderliğindeki konsorsiyum tarafından yapılacak. Zorlu Enerji Elektrik Üretimi Otoprodüktör Grubu'nun da 2 trilyon lira nominal değerli hisse senetleri sermaye artırımı nedeniyle ihraç edilecek. Deniz Yatırım Menkul Kıymetler'in liderliğinde oluşan konsorsiyum tarafından halka arzı gerçekleşecek hisselerin fiyatı 15.000-17.000 aralığında olacak. İş Yatırım Menkul Değerler liderliğindeki konsorsiyum tarafından halka arz edilecek Sınai Yatırım Bankası hisselerinin değeri ise 2.700-3.200 fiyat aralığında belirlenecek.

Birada birleşmeye SPK’dan onay

EFES Grubu şirketlerinden Erciyas Biracılık'ın, Anadolu Biracılık, Ege Biracılık ve Güney Biracılık şirketlerini devralmasına ilişkin onay SPK'dan geldi. Yapılan açıklamaya göre, birleşme nedeniyle yapılacak sermaye artırımında kayıtlı sermaye tavanı asılacağından, artırımın ilk genel kurulda gerçekleşmesi gerektiyor. Erciyas Biracılık daha önce de Toros Bira'yı satın alarak kapasitesini 220 milyon litreden 287.5 milyon litreye çıkarmıştı. Efes Grubu toplam kapasitesinin yüzde 32'sine sahip olan Erciyas Biracılık, yedi Coca Cola fabrikasını da iştirakleri arasına katmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!