Kısa, kısa...

Güncelleme Tarihi:

Kısa, kısa...
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2000 00:00

Haberin Devamı

İş Bankası’nın 180 trilyonluk iştirak satışı

İŞ Bankası Yönetim Kurulu, Dışbank'ın da aralarında bulunduğu 5 iştirakindeki hisselerinin bir bölümünü satış kararı aldı. İş Bankası'ndan İMKB'ye gönderilen açıklamaya göre, bankanın iştirakler portföyünde yer alan 5 şirketin hisselerinin satılması konusunda, Genel Müdürlük yetkili kılındı. Satış işleminin yıl içinde tamamlanması planlanıyor. Satışa konu hisseler,

Türk Dış Ticaret Bankası,

İzmir Demir Çelik Sanayi,

Türkiye Şişe ve Cam Fab.,

Anadolu Cam Sanayii,

Anadolu Anonim Türk Sigorta’dan oluşuyor.

Sözkonusu hisselerin satış tutarı, bugünkü değerleriyle hesaplandığında 180.9 trilyon lirayı buluyor.

Vakıf gayrimenkul'ün kárı 3.1 trilyon

VAKIF Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, geçen yıl 3 trilyon 125 milyar 321 milyon lira net kar elde etti. Ortaklıktan İMKB'ye gönderilen açıklamaya göre, şirketin 1999 kar artışı yüzde 195.4 olarak gerçekleşti. Bu arada borsa şirketlerinden Tat Konserve Sanayii A.Ş Yönetim Kurulu, şirketin işletme sermayesi ihtiyacını gözönüne alarak, iştirakler portföyündeki Pastavilla Kartal Makarnacılık Sanayi ve Ticaret A.Ş. hisselerinden 30milyar lira nominal değerli bölümünü 1 yıl içinde satma kararı aldı.

Borsada hisse müzadayesi

İSTANBUL 3. İflas İdaresi'nin bir dosyaya istinaden talebi üzerine, farklı şirketlere ait çeşitli miktarlarda hisse senedi, 19-25Ocak tarihlerinde İMKB Resmi Müzayede Pazarı'nda satılacak. 9.15-9.45 saatleri arasında gerçekleştirilecek müzayedede, hisse senedinin ağırlıklı ortalama fiyatı baz alınarak, bu fiyatın yüzde 10 altı ve üstündeki bir rakam aralığında alış-satış işlemi yapılabilecek. İMKB Resmi Müzayede Pazarı'nda daha çok yargı kanallarından icra, tedbir gibi istemlerle gelen hisselerin alım ve satımı yapılıyor. Müzayedede, oluşan talebe göre hisse senedi sahibinin çıkarlarını koruyacak en iyi fiyatlardan satışa özen gösteriliyor.

Bavul ticareti yüzde 46.7 azaldı

ÖNCEKİ yılın ocak-ekim döneminde 1 milyar 220 milyon dolar fazla veren cari işlemler dengesi, geçen yılın 10 ayında 615 milyon dolar açık verdi. Merkez Bankası, Türkiye'nin döviz cinsinden gelir giderlerinin yeraldığı, 1999 Ocak-Ekim dönemi ödemeler dengesi gelişmelerini açıkladı. Açıklamaya göre, önceki yılın aynı dönemiyle karşılaştırıldığında 1999 Ocak-Ekim döneminde dış ticaret açığı yüzde 27.1 oranında daraldı. Bu gelişmenin başlıca nedenlerine bakıldığında, ihracat gelirleri yüzde 5.7, bavul ticareti yüzde 46.7, ithalat harcamaları (CIF) ise yüzde 16.5 oranında azaldı. 1998 Ocak-Ekim döneminde 1 milyar 220 milyon dolar fazla veren cari işlemler dengesi, 1999 yılının aynı döneminde 615 milyon dolar açıkla sonuçlandı.

Erbakan'ın kasası vergi kaçakçısı

KAPATILAN Refah Partisi'nin siyasi yasaklı Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın kasası olarak adlandırılan 57 yaşındaki işadamı Beşir Darçın'ın sahte fatura düzenleyerek vergi kaçakçılığı yaptığı ortaya çıktı. Beşir Darçın hakkında Konya 1'inci Ağır Ceza mahkemesi'nde 1 ile 3 yıl arasında hapis cezası istemiyle dava açıldı. Bir ihbar üzerine Beşir Darçın'ın ortağı ve müdürü olduğu Konya Un Sanayi İşletmesi Limited Şirketi'nde 1994 yılı içerisinde vergi kaçırmak için 470 milyon 637 bin 500 liralık sahte fatura kullanıldığı belirlendi.

Ferragamo'nun yeni kokusu Türkiye'de

İTALYANLAR'ın ünlü parfümü Salvatone Ferragamo'nun yeni ürettiği erkek parfümü, artık Türkiye'de de satılmaya başlandı. Parfümün tanıtımı için İtalya'dan gelen Ferragamo Ailesi'nin torunu James Ferragamo ‘‘Şimdi erkekler için ürettiğimiz bu parfümün aynı başarıyı elde edeceğine inanıyoruz. Bu konuda iddialıyız. Çünkü kokumuz erkeksi ve duygusal’’ dedi. Parfüm, 50 mililitrelik şişelerde 30 milyon liradan satılıyor.

Boat Show'u 25 bin kişi gezdi

BU yıl 19'ncusu düzenlenen İstanbul Boat Show 2000 Fuarı'nı, 5 günde 25 bin kişi gezdi. 30 bin metrekarelik alan üzerine kurulan ve içinde 200'ün üzerinde yerli ve yabancı teknenin sergilendiği fuar, deniz tutkunların uğrak yeri oldu. Fuarı düzenleyen şirket yetkilileri geçtiğimiz yılki Boat Show'da 9 günde 35 bin kişinin gezdiğini belirtirken, bu yıl sadece ilk 2 günde 15 bin, 5 günde ise 25 kişinin gezmesini rekor olarak değerlendirdiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!