Kısa, kısa...

Güncelleme Tarihi:

Kısa, kısa...
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2000 00:00

Haberin Devamı

Faturaya anında denetim

MALİYE Bakanlığı, vergi iadesi için verilecek fiş ve faturalar üzerinde anında denetim sistemine geçileceğini bildirdi. Maliye Bakanlığı, ücretlilerin 20 Ocak akşamına kadar bir bildirimle işverenlere teslim etmeleri gereken fiş ve faturalarının gerçek ve yasalara uygun olup olmadığı konusunda yapılacak denetimlerin her ilde defterdarlıklar tarafından organize edileceğini bildirdi. Tüm defterdarlıklara konuya ilişkin bir genelge gönderildiği kaydedilerek, genelgeyle kamu kurum ve kuruluşları ile değişik iş kollarındaki mükellefler nezdinde örnekleme yoluyla seçilecek bildirimler üzerinde denetim yaptırılmasının istendiği belirtildi.

Balıkta Türk-Yunan dostluğu

TÜRKİYE Akua Kültür Derneği Başkan Yardımcısı İskender Aruoba, Türk ve Yunan girişimciler arasında kültür balıkçılığı için ortaklık görüşmeleri başladığını belirtti. Aruoba, Ege Denizi kıyılarındaki kültür balıkçılığı işletmelerine, Yunan sermayesinin ilgi gösterdiğini söyledi. Türk ve Yunan girişimciler arasında, kültür balıkçılığı için ortaklık görüşmelerinin başladığını belirten Aruoba, ‘‘İki ülkenin işbirliği eşit şartlarda olursa güzel olur. Aksi halde, büyük balık küçük balığı yutar’’ dedi. Dünya piyasalarındaki su ürünleri fiyatlarının İtalya'da belirlendiğini anlatan Aruoba, şöyle konuştu: ‘‘Akdeniz havzasının en büyük kültür balığı üreticisi Yunanistan. İtalyan dağıtım şirketlerinde de Yunan sermayesi var. Yunanistan'ın yılda 50 bin tonluk üretim kapasitesi var. Yunanistan bu kapatiseye, Avrupa Birliği (AB) desteğini alarak ulaştı.’’

Madenler özel sektöre

TÜRKİYE Kömür İşletmeleri (TKİ) Genel Müdürlüğü, atıl vaziyette duran ve çeşitli nedenlerle üretime alamadığı 20 maden sahasının arama ve işletme faaliyetlerini özel sektöre açtı. TKİ'nin, kanuni kullanım hakları, kurumun uhdesinde kalmak şartı ile rödovans (kiralama) sistemine göre özel sektöre açılan sahaların büyük bölümü Manisa, Erzincan ve Edirne illerinde bulunuyor. Genel Müdürlüğün özel sektör işletmeciliğine açtığı ve ihalesi bu ay içinde yapılacak olan bazı sahalar ise Manisa, Soma, Akhisar, Gördes, Nevşehir, Aydın, Tekirdağ, Erzurum, Bolu, Bursa ve Karaman'da bulunuyor. Özel sektör işletmeciliğine açılan sahalar ‘‘rödovans’’ sistemi ile yapılacak ihale sonrası sahiplerini bulacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!