Kısa, kısa...

Güncelleme Tarihi:

Kısa, kısa...
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 1999 00:00

Haberin Devamı

İlaçta devlerin flörtü

DÜNYA ilaç devleri Pharmacia ile Monsanto birleşme çalışmalarına başladılar. 26 milyar dolar piyasa değeri bulunan Monsanto ile 28 milyar dolar piyasa değeri bulunan Pharmacia birleşerek, araştırma ve dağıtım alanında çalışmalarını yoğunlaştırmayı amaçlıyorlar. Uzmanlar, iki şirketin birleşmesinin gerçekleşmesi halinde şirketlerin hisse senedi değerlerinin artacağını ve bu yolla iki şirketin birleşmesiyle ortaya çıkacak yeni şirkete ek kaynak yaratılacağını söylediler.

Telia ve Telenor birleşemedi

İSVEÇ'in Telia ile Norveç'in Telenor şirketleri arasında devam eden birleşme görüşmeleri sürpriz bir şekilde anlaşmazlık ile sonuçlandı. Telekomünikasyon alanında faaliyet gösteren 2 şirket 46.7 milyar dolarlık birleşme için anlaşma aşamasındaydı. Gerçekleşmesi halinde Avrupa'nın 6'ıncı büyük telekomünikasyon şirketini oluşturacak birleşmenin 1 Ocak 2000 yılında ilan edilmesi planlanıyordu. Ortak olmaya hazırlanan şirketlerin, Yönetim Kurulu'nun yapısından, hisse senetlerinin dağılımına kadar her konuda anlaşmazlığa düştüğü ve ortaklık görüşmelerine son verilmesi çağrısı yapıldığı belirtildi.

Rakip bankalar artık dost

FRANSIZ bankacılık sektörünün 2 rakip bankası Societe Generale ile Credit Lyonnais karşılıklı işbirliğinin ilk adımını attılar. Societe Generale, Credit Lyonnais hisselerinin yüzde 3.8'ini 450 milyon Euro (453 milyon dolar) karşılığında satın aldı. Satış, Credit Lyonnais'in ABD Fon yöneticisi Tiger Managament'in kontrolünde olan hisselerinin Societe Generale'ye transferi şeklinde gerçekleştirildi.

Microsoft'a bir dava da Fransa'dan

ABD Ticaret Mahkemesi tarafından aleyhinde anti tekel dava açılan Microsoft'a Fransa'da da anti tekel araştırma başlatıldı. Avrupa Birliği Mahkemesi Avrupa Komisyonuna bir yazı göndererek, Microsoft'un Fransa'daki faaliyeti sırasında tekel yaratma yönünde bir çalışma yapıp yapmadığının incelemesini istedi. Microsoft kendi yazılımından daha ucuz olan Kanada malı Fransızca Microsoft yazılımlarının Fransa'ya girmesini engellemekle suçlanıyor.

Anadolu Hayat da borsa yolunda

ANADOLU Hayat Sigorta, Borsa'daki ilk hayat sigorta şirketi olmaya hazırlanıyor. Anadolu Hayat'tan yapılan açıklamaya göre, şirketin 10 trilyon lira olan sermayesinin yüzde 77'sine sahip olan İş Bankası, bankaya ait hisselerin 1,5 trilyon liralık kısmını halka açmaya karar verdi. Anadolu Hayat Sigorta Yönetim Kurulu da, bu kararı kabul ederek, gerekli işlemleri başlattı. Halka arz çalışmalarının, 2000 yılı Ocak ayı sonuna kadar tamamlanması planlanıyor.

Gima 2 mağazasını kapatıyor

GİMA Gıda ve İhtiyaç Malzemeleri T.A.Ş., Eskişehir ile Bolu mağazalarını kapatma kararı aldı. Gima'dan Borsa'ya gönderilen açıklamaya göre, Eskişehir Mağazası ekonomik yönden verimli bulunmaması, Bolu mağazası da depremde hasar görmesi nedeniyle bu ay içinde kapanacak. Gima, Kayseri mağazasını ise 5 Ocak 2000 tarihinde açacağını duyurdu.

FinansInvest'e Global'den tranfer

HAKAN Eminsoy'un Türk Sakura Bank'a atanmasıyla boşalan FinansInvest Genel Müdürlüğü'ne Kadri Samsunlu getirildi. Bankacılık kariyerine Türkiye Sınayi Kalkınma Bankası'nda uzman yardımcısı olarak başlayan Samsunlu, Fiba Holding'de yatırımlardan sorumlu müdür, Global Romanya ve Global Bulgaristan'da kurucu ve Genel Müdür olarak görev yaptı. .

Osmanlı'dan yapı şirketi

OSMANLI Bankası, inşaat alanında faaliyet göstermek üzere merkezi Şişli'de olan bir şirket oluşturdu. ‘‘Vefa Yapı Sanayi ve Ticaret A.Ş.' adı verilen şirkete 5 milyar liralık sermaye tahsis edildi. Şirkette Osmanlı Bankası 4 milyar 998 milyon, Doğuş Holding, Ana Yatırım A.Ş., Doğuş İnşaat ve Ticaret A.Ş. ile Doğuş Kent Konut Taahhüt ve Ticaret A.Ş. 500'er bin liralık sermaye edindi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!