Kısa, kısa...

Güncelleme Tarihi:

Kısa, kısa...
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 1999 00:00

Haberin Devamı

Döviz rezervi 23 milyar doları geçti

Merkez Bankası'nın döviz rezervi, kur ve para politikasının belli olduğu geçen hafta, 23 milyar doları geçti. Merkez Bankası verilerine göre, döviz rezervi 3-10 Aralık haftasında 430 milyon dolar artarak 23 milyar 69 milyon dolara ulaştı. 9 Aralık'ta kur ve para politikasının açıklanmasından sonra, dövizin gözde bir tasarruf aracı olmaktan çıkması üzerine dövizden kaçış başlamıştı. Böylece rezervde son iki haftada 497 milyon dolar dolarlık artış yaşandı.

Borusan iki şirketi birleştirdi

Borusan Yatırım ve Pazarlama A.Ş. iştiraklerinden Borusan İhracat İthalat ve Dağıtım A.Ş. ile Boru Nakliyat ve Ticaret A.Ş., dün yaptıkları genel kurullarında birleşme kararı aldılar. Borusan Yatırım'dan yapılan açıklamada birleşmenin Boru Nakliyat'ın tüm aktif ve pasifiyle Borusan İhracat İthalat tarafından devralınması yoluyla gerçekleştirileceği bildirildi.

Güney Kore’nin kredi notu yükseldi

Uluslararası kredi derecelendirme (rating) kuruluşu Moody's, Güney Kore'nin kredi notunu yükseltti. Moody's tarafından yapılan açıklamada, Güney Kore'nin döviz cinsinden uzun dönem borçlarının notunun Baa3'ten Baa2'ye çıkarıldığı bildirildi. Güney Kore'nin kredi görünümünün de istikrarlı olduğu kaydedildi.

Öztürk, Para Yöneticileri Başkanı

Para Yöneticileri Derneği yeni yönetim kurulunun görev dağılımı yapılarak yönetim kurulu Başkanlığına Tayfun Öztürk seçildi. Dernekten yapılan açıklamaya göre başkan yardımcılığına ise Hüseyin İmece getirildi. Dernek sekreterliğine Uruz Ersözoğlu, saymanlığa Sinan Gümüşdiş getirilirken ikisi içinde eş yetkili olarak Boda Böçügöz seçildi. Erdal Çetin ve Sinan Akıman ise yönetim kurulu üyesi oldu.

Kapital'den 6.3 milyon liraya Deprem Kasko'su

Kapital Sigorta'nın bir süre önce hizmete sunduğu ‘‘Deprem Kasko’’ yoğun talep görüyor. Deprem ile araç yanmasının bir arada olduğu ve tüm araç gruplarına ayrıca her yaş araca uygulanan Deprem Kasko'nun en büyük özelliği 3 milyarlık otomobili olanların yıllık sadece 6 milyon 300 bin lira sigorta bedeli ödemesi. Genel Müdür Yiğit Aydede, enflasyon güvencesinin sınırsız olması ve muafiyet, koasürans gibi hasar kesintisinin yapılmasının sigortalıyı cezbettiğini vurguladı.

Aksigorta'nın sermayesi 60 trilyon

Aksigorta'nın Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı'nda, kayıtlı sermaye tavanının 10 trilyon liradan 60 trilyon liraya çıkarılmasına oybirliği ile karar verildi. Bu karar sonrasında Aksigorta Yönetim Kurulu, şirketin ödenmiş sermayesini yüzde 200 bedelsiz hisse senedi verilmek suretiyle artırarak 33 trilyon 750 milyar liraya yükseltilmesi için SPK'ya başvurma kararı aldı.

Ege Sigorta Karadeniz'de

EGE Sigorta, Türkiye çapında yaygınlaşan çalışmalarını hızlandırdı. Mevcut bölge müdürlükleri olan Ege, Orta Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölge müdürlüklerine ilave olarak Trabzon'da Karadeniz Bölge Müdürlüğü'nü tesis ediyor. Kuruluş çalışmalarını tamamlamak üzere olan Ege Sigorta, Karadeniz Bölge Müdürlüğü alt yapısını tamamladıktan sonra bölgede mevcut acentelerine daha yaygın, hızlı ve kaliteli hizmeti hedefliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!