Kısa kısa...

Güncelleme Tarihi:

Kısa kısa...
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 1999 00:00

Haberin Devamı

Tekstilde sürpriz zirve

Tekstil sektöründe 70 bin işçiyi kapsayan ve 12 Ocakta başlayacağı ilan edilen grev için geriye sayım başlamışken işverenlerden sürpriz bir görüşme önerisi geldi. Türkiye Tekstil Sanayii İşverenleri Sendikası'nın görüşme talebi üzerine bu gün saat 11.00'de, TEKSİF ve işveren tarafı işveren sendikasının merkezinde biraraya gelecekler. Zirvede her iki tarafın da yeni bir formül önermeden mevcut önerileri müzakere etmeleri bekleniyor. Bugün yapılacak sürpriz zirve öncesi gerek işveren gerekse işçi kesiminde hareketli bir gün yaşandı. Tekstil işverenleri dün sendikalarında bir araya gelerek durum değerlendirmesi yaptılar.

Euro Türkiye'ye yarayacak

FINANCIAL Times Gazetesi, Avrupa ortak para birimi ‘euro’, Türkiye-AB ilişkilerine dair olumlu bir yoruma yer verdi ve Euro'nun uzun vadede Ankara'ya yarar sağlayacağını yazdı. Euro'nun Türk ekonomisi üzerinde yaratacağı etkileri tartışan yazıda ekonomik planda ortaya çıkacak olumlu etkinin giderek siyasi ve askeri alana yansıyacağı vurgulandı. Yazıda, Türkiye Merkez Bankası Başkanı Gazi Erçel'in Euro'nun tedavüle girmesini ‘‘çağın en önemli olayı’’ olarak değerlendirmesine de yer verildi.

Geçici işçilere kadro

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mustafa Taşar, bakanlığı bünyesinde istihdam edilen 5 bin 620 geçici işçinin, dünden itibaren sürekli işçi olarak çalışmaya başlayacağını bildirdi. Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nde çalışan geçici işçilerin sürekli gelir elde etmeye hakları olduğunu belirten Taşar, ‘‘Ancak tarımda çalışanların da hakkıdır. Bu yüzden diğer bakanlıklarda çalışan geçici işçilere de aynı hakkın tanınması için, geçici bütçeyi imzalamadım. Ve sonunda gerekli değişiklik yapıldı’’ diye konuştu.

Kayhan'ın veda turları

Başbakan Mesut Yılmaz, Türk Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Muharrem Kayhan'ı kabul ederek bir süre görüştü. Başbakanlık Resmi Konutu'ndaki görüşme, yaklaşık yarım saat sürdü. Kayhan'ın, 14 Ocak'ta yapılacak TÜSİAD Genel Kurulu öncesi, Başbakan Yılmaz'a veda ziyaretinde bulunduğu bildirildi. Muharrem Kayhan, Başbakan Yılmaz ile görüşmeden önce Adalet Bakanı Hasan Denizkurdu'nu da ziyaret ederek bir süre görüştü. Kayhan, Ankara'daki veda ziyaretlerini bugün de sürdürecek.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!