Kısa kısa...

Güncelleme Tarihi:

Kısa kısa...
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 1999 00:00

Haberin Devamı

Askeri havaalanına iniş 440 dolar

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ), sivil kullanıma açık tüm askeri havaalanlarına inen her türlü hava aracından iniş başına 440 ABD doları almaya başladı. DHMİ'nin firmalara 1998'in son gününde apar topar yolladığı bir yazıyla 1 Ocak'tan itibaren, 18 havalimanına inen her sivil uçaktan 440 Amerikan Doları alınacağını bildirildi. DHMİ yetkilileri, paranın Hava Kuvvetleri'nin isteği ile tahsil edildiğini savundular. DHMİ bundan önce tüm meydanlardan iniş başına yaklaşık 1.5 milyon lira alıyordu. DHMİ, halen sivil havameydanlarına inen 10 tondan düşük uçaklardan da uçak başına 1.5 milyon lira alıyor. Son kararla konaklama ücreti 440 ABD dolara çıkartılan meydanlar şöyle: Afyon, Amasya/Merzifon, Balıkesir/Bandırma, Balıkesir/Merkez, Batman, Bursa, Bursa/Yenişehir, Denizli/Çardak, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir/Sivrihisar, İstanbul/Yalova, Kayseri/Erkilet, Konya, Malatya, Manisa, Muş, Çorlu.

İzmir Ticaret Odası bakanlarını belirledi

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Yalım Erez'in hükümeti kurma ihtimalinin arttığını belirterek, Erez'den, başarılı buldukları İzmir milletvekillerine kabinede yer vermesini istedi. Demirtaş, dün yaptığı yazılı açıklamada, yeni hükümette İzmir'den asgari 5 bakan olması gerektiğini belirterek isimleri şöyle sıraladı: ‘‘ Hasan Denizkurdu, Mehmet Köstepen, Birgen Keleş, Ahmet Priştina, Hakan Tartan, Metin Öney.

Hükümetten askere zam tasarısı

ANASOL-D Hükümeti, Türk Silahlı Kuvvetleri'nde (TSK) görev yapan subay ve astsubaylar ile diğer personele zam yapılması için giderayak yeni bir yasa tasarısı hazırladı. Başbakan Mesut Yılmaz'ın imzasıyla TBMM Başkanlığı'na sunulan yasa tasarısıyla, Kara, Deniz, Hava Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ile Sahil Güvenlik Komutanlığı personeline, eğitim, atış ve tatbikat görevleri gereği kışladan ya da ana üslerinden ayrı bulundukları süreler için ek tazminat ödenmesi öngörülüyor. Buna göre, tatbikatlar nedeniyle görev yerlerinden ayrı kaldıkları her gün için; subaylara orgeneral aylığının brüt tutarının yüzde 20'sinin, astsubaylar ile sivil memurlara yüzde 13'ünün, uzman jandarma ile uzman erbaşlara da yüzde 10'unun 30'da biri ek tazminat olarak ödenecek.

Bin kişilik sınava 30 bin başvuru

Tarıma Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği'nin (TKKMB), 1011 eleman alımı nedeniyle açtığı sınava katılmak için yapılan başyvurular 30 bini aştı. yapılan çok sayıda başvurunun, Türkiye'de halen devlet sektöründe işe TKKMB Yönetim Kurulu Başkanı Ertuğrul Özdemir, başvuru süresinin 7 Ocak'ta sona ereceğini belirterek, başvurunun çok daha büyük boyutlara ulaşmasını beklediklerini söyledi. Açılan sınava katılmak isteyenlerin, 16 bölge birliğine başvurularının sürdüğünü belirten Özdemir, ‘‘Sınavı, bir üniversite ile anlaşarak yaptırmak durumunda kalacağız’’ dedi.

Serbest bölgeye Alman yatırımı

Ekonomik kriz özellikle tekstil sektöründe yüzlerce firmanın kapanması, onbinlerce kişinin işsiz kalmasına yol açarken, Avrupa'nın 1.4 milyar mark (270 trilyon lira) ciroya sahip tekstil devi Hugo Boss, İzmir'de yatırım yapıyor. İzmir-Alman Ekonomi Topluluğu Başkanı Mehmet Ali Molay, Ege Serbest Bölgesi'nde inşaata başlayan firmanın, yatırım kararı vermeden önce Avrupa Birliği kriterlerinde geniş bir araştırma yaptıktan sonra Türkiye'de karar kıldığını söyledi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!