Kısa kısa...

Güncelleme Tarihi:

Kısa kısa...
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 1998 00:00

Haberin Devamı

Dünyanın en uzun kablosu

Alman Telekom şirketi, haberleşme ve bilgi iletişimi alanında kullanılan dünya çapında en uzun fiberglas kablosunu devreye soktu. Almanya ve Çin arasındaki doğrudan haberleşme ve bilgi iletişiminde kullanılacak fiberglas kablonun uzunluğunun 17 bin kilometreyi bulduğu belirtildi. 20 kenti birbirine bağlayan kablo ağının toplam uzunluğunun 27 bin kilometreyi bulduğu açıklandı.

ISUGA'98 Gıda Fuarı açıldı

Türkiye'nin önde gelen gıda firmalarının ürünlerini sergilediği İSUGA 98 Gıda Fuarı, Beylikdüzü'ndeki TÜYAP Fuar Merkezi'nde açıldı. Fuarda Cumhuriyet'in 75'inci yılı nedeniyle özel bir bölüm hazırlayan Reis Gıda, ziyaretçilere Atatürk rozeti dağıttı. Bu arada Reis Gıda Firması Sahibi Mehmet Reis, Mehmetçik Vakfı himayesinde bulunan 100 şehit ailesine, fuar nedeniyle bir aylık gıda yardımı yaptıklarını söyledi. Standta ürünleri tanıtan mankenler Merve İldeniz Önal, Gizem Özdilli ve Ebru Şallı, üzerlerindeki Gazi üniforması ile ilgi topladılar.

Kapasite kullanımı eylülde de düştü

İmalat sanayi sektörünün kapasite kullanımı eylül ayında da, geçen yılın aynı ayının altında kaldı. DİE'nin yaptığı belirlemeye göre, imalat sanayi sektörünün üretim değeri ağırlıklı kapasite kullanım oranı eylül ayında yüzde 82.8 olarak gerçekleşti. Bu oran geçen yılın aynı ayındaki yüzde 86.6'lık kapasite kullanımının 3.8 puan altında kalırken, bu yılın Ağustos ayındaki yüzde 79.7'lik oranın ise 3.1 puan üzerine çıktı. İmalat sanayi sektörünün kapasite kullanımı bu yıl şubat ve nisan aylarında geçen yılın aynı ayının üzerinde, temmuz ayında başabaş, diğer aylarda ise sürekli altında kaldı.

Türksat-2A için kredi hazır

Türk Telekom A.Ş. ile Fransız Aerospatiale firması arasında kurulan Eurasiasat S.A.M. firması, Türksat-2A uydusunun kısa vadeli finansman gereksiniminin karşılanması için 51 milyon 625 bin dolar tutarında kredi verecek. Bakanlar Kurulu'nun, sözkonusu krediye Türk Telekom'un garanti vermesini ve garanti ile ilgili işlemlerle bu konuda çıkabilecek sorunları çözüme kavuşturmak üzere yetkili kılınmasını öngören kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Aksigorta'ya ISO 9001 belgesi

Aksigorta, ISO 9001 Kalite Belgesi aldı. Yangın, nakliyat, kaza, mühendislik, ziraat sigortalarının tasarımı, üretimi, pazarlaması, satış ve tazminat ödemelerini kapsayan ISO 9001 belgesi, kalite sistemleri tasarım, geliştirme, üretim, tesis ve serviste kalite güvencesi olduğunu gösteriyor. Belge, Aksigorta'nın İstanbul, İzmir, Adana, Ankara, Trabzon bölge müdürlüklerini ve temsilciliklerini de kapsıyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!