Kısa kısa...

Güncelleme Tarihi:

Kısa kısa...
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 1998 00:00

Haberin Devamı

Sabancı, Torbalı hemşehrisi oldu

Torbalı'da Philip Morris ile kurduğu Philsa şirketiyle sigara üretimi yapan Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sakıp Sabancı'ya törenle ilçenin hemşehrilik beratı verildi. Kurtuluş Şenlikleri'nin düzenlendiği stattaki törende Hemşehrilik Belgesi'ni alan Sakıp Sabancı, ‘‘Amerika'nın Houston ve New Hampshaire kentlerinden hemşehrilik verdiler. Ama sizin kadar candan hemşehrilerimin lütfu beni çok mutlu etti’’ dedi. Sabancı, Torbalı'ya olan kültürel ve sosyal katkılarını sürdürmeye çalışacağını da kaydetti. Torbalı'da Antik Metropolis kazılarını 6 yıldan beri aralıksız finanse eden Sakıp Sabancı, ilçeye yardım yağdırdı.

Reklamda korku unsuru olmayacak

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, il müdürlüklerine genelge göndererek, ‘Reklâmlarda korku ve batıl inançlara kesinlikle yer verilmeyecek’ uyarısında bulundu. Reklâmların, tüketicinin güvenini kötüye kullanacak ya da onun tecrübe, bilgi eksikliklerini istismar edecek şekilde olmaması gerektiğine dikkat çekilen Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, genelgesinde şöyle dedi: ‘‘Reklâmlar, genel ahlak kurallarına aykırı ifadeler ya da görüntüler içeremez. Cinselliğin istismarı ile pornografi içeren ifadeler ya da görüntüler taşıyamaz. Korku ve batıl inançlara yer verilemez. Toplumun acıma duygularını istismar edecek şekilde, hasta, bebek, çocuk, yaşlı ve özürlülerle ilgili ifadeler ya görüntüler kullanılamaz.’’

Kombassan da vakıf kurdu

Konya'da, 10 milyar lira nakit malvarlığı ile ‘‘Kombassan Vakfı’’ kuruldu. Vakfedenleri, Kombassan Holding A.Ş. adına Haşim Bayram, Haşim Şahin, Hülusi Yüksel, Mevlüt Sarı, Mehmet Büyükpişirici ve Mehmet Bayyiğit olan vakfın kuruluşuna ilişkin ilan, Resmi Gazete'de yayımlandı.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!