Kısa kısa...

Güncelleme Tarihi:

Kısa kısa...
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 1998 00:00

Haberin Devamı

Ziraat Bankası tarım kredileri artırıldı

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mustafa Taşar, Ziraat Bankası'nın, bitkisel ve hayvansal üretimde yüzde 48 ile yüzde 61 arasında değişen oranlarda artırarak yeniden belirlediği kredi miktarlarını açıkladı. Yeni fiyatlar, 1 Eylül'den itibaren geçerli olacak. Mustafa Taşar, düzenlediği basın toplantısında, Ziraat Bankası Yönetim Kurulu'nun aldığı kararlarla, tarla, bağ-bahçe mahsulleri ve hayvansal üretimde, ürün ikraz birimlerini (kredi tutarları) artırdığını kaydetti. Taşar, bitkisel üretimde, tarla ve bağ-bahçe mahsullerinde yapılan ikraz birim artışının ‘‘1 dekar’’ için, hayvansal üretim ikraz birim artışının da, ''kilogram veya hayvan başına'' uygulanacağını bildirdi. 55. Hükümetin, uygulanan faiz oranlarını aşağı çekerken, üreticiye verdiği kredi miktarını artırdığına dikkati çeken Taşar, ‘‘Çiftçiye bu müjdeli haberi vermekten büyük mutluluk duydum’’ dedi. Taşar'ın verdiği bilgiye göre, buğday-arpada dekar başına 1 milyon 400 bin lira olan kredi tutatarı, yeni ayarlamayla 2 milyon 200 bin liraya yükseldi.

Ford, Güney Koreli Kia'ya talip oldu

DÜNYANIN iki numaralı otomotiv üreticisi Ford, girdiği ağır borç yükü altında geçen yıl batan Güney Kore'nin ikinci büyük otomotiv şirketi Kia'ya talip oldu. Güney Kore hükümeti tarafından satışa çıkarılan Kia'yı almak için, Ford'un yanı sıra Kore firmaları Hyundai, Daewoo ve Samsung da başvurdular. Daha önce Kia ile ilgilendiğini açıklayan dünyanın en büyük otomotiv üreticisi ABD'li General Motors ise son anda tekliften vazgeçti. Alacaklı bankalar satışı çekici kılmak için 5.9 milyar dolar piyasa değerine sahip olan Kia'nın 6.7 milyar dolara ulaşan borçlarının yarısını silmeye söz vermişti.

Ataş'a idari para cezası geliyor

ATAŞ rafinerisinden hafta sonu dağıtılan hatalı kurşunsuz benzin nedeniyle, ilgili mevzuat kapsamında, bu rafineriye, 2.7 milyar lira idari para cezası kesilmesinin sözkonusu olduğu bildirildi. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'ndan konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, şikayetler üzerine, Ataş rafinerisinde aylık periyodlar halinde yapılan standard denetimlerine hız verilerek, her gün üretilen üründen numuneler alındığı ve denetim için Petrol Araştırmaları Laboratuvarı'na gönderildiği vurgulandı. Denetimlerin devam edeceği ifade edilen açıklamada, ‘‘Alınan numunelerin standarda aykırı çıkması halinde, 4077 sayılı tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun 25. maddesi uyarınca, ilgili firmaya 2.7 milyar lira idari para cezası verilmesi sözkonusu olacaktır’’ denildi. Bakanlık, zarara uğrayan araç sahiplerinin, bu zararlarını Ataş'tan talep edebileceklerini de bildirdi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!