Kısa kısa...

Güncelleme Tarihi:

Kısa kısa...
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 1998 00:00

Haberin Devamı

Emlakbank'ın yeni konut kampanyası

Emlak Bankası'nın Ankara, İzmir ve İstanbul'daki yeni projeleri kapsamındaki konutlar, 29 Haziran'da satışa sunulacak. Emlak Bankası'ndan yapılan açıklamada, Sinanoba Projesi 4. etap kapsamındaki konutların ilk kez bu satışlarda yer alacağı belirtilerek, şöyle denildi: ‘‘Konutların yanı sıra Adana, Ataköy, Ataşehir, Bizimkent, Bahçeşehir, Konutkent, Mutlukent, Elvankent ve Sinanoba'da bulunanişyeri ve ofisler ile Mutlukent'te sosyal tesis, havuz ve idarebinası da satışa sunulacak. İşyeri ve ofis satışlarında peşinat ve vade seçeneğine göre değişen yuva kredisi faiz oranları uygulanacak ve peşin alımlarda yüzde 8 indirim yapılacaktır.’’

Bahreyn'de Türk bankası patlaması

Körfez ülkelerinden Bahreyn'deki kıyı (off-shore) bankacılığının Türk bankaları için çok çekici olduğu bildirildi. Halen Bahreyn'de üç Türk bankasının faaliyet gösterdiği, şübe açmak için bekleyen Türk bankalarının sayısının altıya çıktığı öğrenildi. ANKA'nın haberine göre, 600 bin nüfusuna karşın büyük bir bankacılık ve ticari merkezi olan Bahreyn'de halen Yapı Kredi Bankası, Pamukbank ve merkezi İsviçre'de olan, Çukurova Grubu'na ait Banque de Commerce et de Placement faaliyet gösteriyor. Bu arada, Bahreyn'de faaliyete geçebilmek için gerekli izin bekleyen Türk bankalarının sayısı, altıyı buldu. Bu bankalar arasında Demirbank, EGS Bankası ve İhlas Finansman da yer alıyor.

Repo işlemleri azaldı

Son dönemde faiz oranları iyice aşağı çekilen ve stopaj zorunluluğu nedeniyle eski cazibesini yitirmeye başlayan repo işlemlerinin hacmi Haziran ayı ile birlikte gerileyerek 3 trilyon liranın altına indi. Merkez Bankası verilerine yaptığı belirlemeye göre, banka ve aracı kuruluşların müşterileriyle yaptığı repo işlemlerinin hacmi 29 Mayıs-5 Haziran arasındaki haftada 47.l trilyon liralık gerilemeden sonra, izleyen haftada 203.9 trilyon lira daha azaldı. Repo hacminde iki haftadaki azalma 251 trilyonu buldu. Böylece, Mayıs sonunda 3 katrilyon 137.2 trilyon lira olan repo hacmi, 12 Haziran itibariyle 2 katrilyon 886.2 trilyon liraya kadar geriledi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!