Kısa kısa...

Güncelleme Tarihi:

Kısa kısa...
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 1998 00:00

Haberin Devamı

Koç, New Holland'la eşitlendi

Koç Topluluğu şirketlerinden Türk Traktör ve Ziraat Makineleri A.Ş. ie Trakmak Traktör ve Ziraat Makineleri Tic. A.Ş., ortağı New Holland ile hisselerini eşitledi. Koç Holding'den yapılan açıklamada, Türk Traktör'ün yüzde 12.5 ve Trakmak'ın yüzde 37.5 hissesinin devri sonrasında, New Holland'ın Türk Traktör'deki hissesinin yüzde 37.5'e çıktığı kaydedildi. Koç Topluluğu'nun operasyon sonrasında her iki firmadaki hissesinin yüzde 37.5'a indirildiği, arta kalan hisselerin ise halka arz edileceği bildirildi.

Güneydoğu Müsteşarlığı kurulacak

HÜKÜMETİN küçük ortağı DTP, Güneydoğu Müsteşarlığı kurulmasına ilişkin hazırladığı teklifi TBMM Başkanlığı'na sundu. DTP Grup Başkanı Mahmut Yılbaş ve 8 arkadaşının imzasıyla verilen teklifin gerekçesinde ‘‘Devlet siyasi, sosyal ve ekonomik açıdan geri kalmış bölgeye kaynaklar ve teşvikler sağlamış, ancak bunların çoğu iyi kullanılmayıp israf edilmiş, ya da terörün hedefi ve finans kaynağı haline gelmiştir’’ denildi.

Petrol fiyatı düşüyor

PETROL İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) Petrol Bakanlarının, gelecek hafta yapacağı olağan toplantısı öncesinde petrol fiyatlarında düşme devam ediyor. Londra Vadeli İşlemler Piyasası'nda Brent türü ham petrolün varil fiyatı, 24 sent düşerek 12.82 dolar, New York Emtia Borsası'nda 90 sent inerek 11.70 dolardan kapandı. Küresel düzeyde petrol fiyatlarında görülen düşmeye neden olarak, yatırımcıların OPEC Petrol Bakanlarının 24 Haziran tarihinde Viyana'da yapacakları toplantı sonucunu beklemeleri gösterildi.

Sermaye artırın uyarısı

SANAYİ Bakanlığı, sermayesi 5 milyar liranın altında olan anonim şirketler ile 500 milyon liranın altında olan limited şirketleri, sermayelerini yıl sonuna kadar bu düzeye yükseltmeleri gerektiği konusunda uyardı.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!