Kısa kısa...

Güncelleme Tarihi:

Kısa kısa...
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 1998 00:00

Haberin Devamı

TOBB seçimleri mahkemelik

İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin hafta sonunda yapılan seçimlerinin iptali için Bölge İdare Mahkemesi'ne başvurdu. Seçimlerin hukuka aykırı olduğunu savunan Demirtaş, yıllarca uygulanan TOBB Yasası'nın iptal edilerek yürürlüğe giren 557 sayılı kararnamenin de Anayasa Mahkemesi'nce iptal edildiğini bildirdi. Ekrem Demirtaş, ‘‘Ortada yasal boşluk var. Bu koşulda yapılan seçimlerin geçerli olmaması gerekir’’ dedi.

Finans dünyasında dev ortaklık

Amerikan finans devi Travelers Grubu, Japonya'nın en büyük üçüncü aracı kurumu Nikko Securities'e 1.6 milyar dolar (409.6 trilyon lira) karşılığında ortak oldu. Travelers, Nikko'nun % 25'ine sahip olurken, yönetim kuruluna girme hakkı da kazandı. İki tarafın kuracağı yeni şirket, Nikko Salomon Smith Barney ile Travelers'in brokerlık bölümünü birleştirecek. Nikko yeni şirketin % 51'ini sahip olacak. Travelers'in Başkanı Sanford Weill, ‘Nikko ile yaptığımız ortaklığın sadece bu pazarda değil, tüm dünyada daha üretken olacağına inanıyorum’ dedi. TOKYO

Akaryakıtta otomatik fiyat 1 Temmuz'da

Devlet Bakanı Işın Çelebi, önceden programladıkları gibi yıl sonunda yüzde 50 enflasyon hedefini yakalayacaklarını söyledi. Çelebi, sel felaketi nedeniyle enflasyon ve diğer ekonomik hedeflerde sapmaya neden olmayacağını, bu nedenle hedeflerde revizyona gitmeyeceklerini kaydetti. Çelebi, akaryakıtta otomatik fiyatlandırma sistemini 1 Temmuz'da yürürlüğe girmek üzere çalıştıklarını söyledi. Kamuda zamların sürüp sürmeyeceği konusunda ise Çelebi, ‘‘Zamlar dondurulmamıştı. Fiyatlar, maliyetler çerçevesinde düzenlenecektir’’ görüşünü ortaya koydu.

20 tartıdan biri eksik tartıyor

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın denetimleri, her 20 ölçü aletinden 1'inde, vatandaşın eksik mal satılarak aldatıldığını ortaya koydu. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Ölçüler ve Standartlar Genel Müdürlüğü'nün yaptığı ani denetimler sırasında, 1995 yılı başından bu yılın Nisan ayı sonuna kadar geçen dönemde 292 bin 414 işyerine baskın yapıldı. Bu baskınlarda 707 bin 940 ölçü ve tartı aleti incelenirken, 29 bin 385 ölçü ve tartı aletinin bozuk olduğu, eksik mal tarttığı belirlendi. 22 bin 588 akaryakıt istasyonu da incelemeye alındı. 5 bin 26 akaryakıt sayacının hatalı olduğu sonucunu veren sözkonusu denetimler sırasında, vatandaşı kandıracak şekilde satış yapan bin 757 akaryakıt istasyonuna ceza kesildi.

Müteahhit karne devri durduruldu

Bayındırlık ve İskan Bakanı Yaşar Topçu'nun talimatıyla, şahıslara ait müteahhitlik karnelerinin şirketlere devri durduruldu. Topçu'nun sözlü talimatı üzerine, Teknik Araştırma ve Uygulama Genel Müdürlüğü, müteahhit karnelerinin devrine ilişkin işlemleri dün durdurdu. Konuya ilişkin hazırlanan tebliğin de, yakında yayımlanması bekleniyor. Türkiye İnşaat İşverenleri Sendikası (Türk İnşa) Başkanı Mevlüt Hamzaoğlu, inşaat sektörüne disiplin getirilmesi açısından bu önlemin alınmasını kendilerinin istediğini, Bakan Topçu'nun kararından haberdar olmamakla birlikte, kararın son derece yerinde olduğunu söyledi.

Demirel, polis zammını onayladı

Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, polise yapılacak zammı onayladı. Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Demirel'in emniyet hizmetleri sınıfı ile çarşı ve mahalle bekçilerinin fazla çalışma ücretlerini artıran 4362 sayılı kanunu onayladığı belirtildi. Demirel, başta esnaf kooperatifleri olmak üzere, kooperatif ortaklarına Halk Bankası'ndan daha fazla kredi verilmesine olanak sağlayan kanuna da onay verdi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!