Kısa kısa...

Güncelleme Tarihi:

Kısa kısa...
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 1998 00:00

Haberin Devamı

Mevduatta kamular başarılı

Kamu bankaları, yılın ilk dört ayında mevduat toplama açısından özel ve yabancı bankalara göre başarılı bir performans sergiledi. Özel bankaların mevduatı reel olarak gerilerken, kamu bankaları mevduatını enflasyonun üzerinde artırmayı başardı. Kamu bankalarının kredi hacmini de reel olarak yüzde 26.8 gibi rekor bir oranda arttı. Merkez Bankası verilerine göre, dört kamu bankasındaki mevduat miktarı Ocak-Nisan döneminde yüzde 26.8 artarak 3 katrilyon 983.2 trilyona ulaştı. Aynı dönemde yüzde 20.5 olan toptan eşya fiyat artışından indirgendiğinde kamu bankalarının mevduatında yüzde 5.2 oranında bir reel artış olduğu belirlendi. Kamu bankalarının 2 katrilyon 885.5 trilyona ulaşan vadeli tasarruf mevduatı dört ayda yüzde l0.5'lik bir reel artış gösterdi.

Yabancıların hisse merakı

Yabancıların Borsa'daki hisse senedi alış-satış işlemleri belirli şirketler üzerinde yoğunlaşıyor. Yabancılar yılın ilk dört ayında Borsa'daki hisse senedi alış-satış işlemlerinin yarıya yakınını 10 şirketin hisse senetlerinde gerçekleştirdi. ANKA'nın İMKB verilerinden yaptığı değerlendirmeye göre, yabancı banka, aracı kurum ya da kişiler adına Borsa'da gerçekleştirilen işlemlerin tutarı dört ayda 4 milyar 296.1 milyon doları buldu. Bu işlemlerin 2 milyar 249 milyon doları alışlardan, 2 milyar 20.2 milyon doları satışlardan kaynaklandı. Yılın ilk dört ayında gerçekleştirilen işlem hacmi, geçen yılın aynı dönemindeki 2 milyar 227.9 milyon dolara göre yüzde 91.6 oranında arttı.

Egeser kâr payı dağıtıyor

EGS Holding şirketlerinden EGS Egeser Giyim Sanayi İç ve Dış Ticaret A.Ş'nin, 1997 yılı faaliyetlerinden doğan karının 330 milyar lirasını ortaklarına dağıtacağı bildirildi. Şirketin olağan genel kurulunda konuşan EGS Holding Ticaret Grup Başkanı Mehmet Özdemir, tekstil ve konfeksiyon sektöründe faaliyet gösteren firmalara, ham, yarı mamul ve yardımcı maddeler temin etmek amacıyla 1993 yılında kurulan Egeser'in, Türkiye'de kendi alanında en büyük firma haline geldiğini söyledi. Özdemir şirketin yüzde 40'ının geçen yıl başarıyla halka arz olunduğunu kaydetti.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!