Kısa kısa...

Güncelleme Tarihi:

Kısa kısa...
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2002 01:51

Cumhurbaşkanlığı da denetlenecek

SAYIŞTAY
'ın yetkilerinin genişletileceğini de açıklayan Recep Tayyip Erdoğan, acil eylem planı içinde yer alan bu çalışmanın kapsamını şöyle açıkladı: ‘‘TBMM adına denetim yapan Sayıştay'ın denetim yetkisinin kapsamı Cumhurbaşkanlığı, TBMM ve üst kurullar dahil olmak üzere tam kamu kurum ve kuruluşlarının hesaplarını içine alacak şekilde genişletilecek.’’

Vatandaşı Bilgilendirme Kanunu çıkaracağız

ACİL
eylem planında yolsuzluk ile ilgili bir çok çalışmanın yapılacağını açıklayan Recep Tayyip Erdoğan, ‘‘Vatandaşın Bilgi Edinme Hakkı Kanunu çıkarılacaktır’’ dedi. Erdoğan, kamu yönetimini halkla buluşturma ve israfı önleme hedefleri doğrultusunda lojman, makam aracı, sosyal tesis, kamu hizmet binası yapımı gibi konularda israfı ve kaynakların gereksiz harcanmasının önleneceğini bir kez daha vurguladı.

Hastane ayrımı bitecek, aile hekimliği gelecek

AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, etkin ve kaliteli bir sağlık sistemi oluşturmak için bir yıl içinde yapacakları çalışmaları şöyle sıraladı:

Devlet hastanesi, sigorta hastanesi, kurum hastanesi ayrımını kaldıracak çalışmalar yapılacak.

Hastanelerin idari ve mali özerkliği sağlanacak.

Aile hekimliği uygulamasına geçilecek ve sağlam sevk zinciri oluşacak.

Koruyucu hekimlik yaygınlaştırılacak.

Özel sektörün sağlık alanına yatırım yapması özendirilecek.

Sosyal güvenlik kuruluşlarında norm ve standart birliği sağlancak, bütünleştirilmiş bir sosyal güvenlik ağı oluşturulacak. Dağınık durumdaki sosyal hizmet faaliyetleri tek çatı altında toplanacak.

Sosyal Yardımlaşmayı ve Dayanışmayı Teşvik Fonu'nun kaynağı artırılacak, harcama esasları yeniden belirlenecek, yönetimi güçlenecek.

Hazine tek hesabı ‘Refah havuzu’ mu

AKP
Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Acil Eylem Planı'nı açıklarken, ‘‘Harcama politikalarında kamuda tasarruf ilkesi çerçevesinde; ilk bir ay içinde kamu yatırımları stoku gözden geçirilecek ve öncelikler belirlenecek. Hazine Tek Hesabı yaygınlaştırılarak etkin hale getirilecek’’ dedi. Bir gazetecinin, ‘‘Hazine tek hesabı Refahyol dönemindeki ‘havuz' uygulamasının aynısı mı?' sorusu üzerine gülümsedi. Erdoğan, tek hesapta amacın belediyeler dışındaki kamu hesaplarını tek elden yönetmek ve etkin harcama denetimi sağlamak olduğunu söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!