Kısa çalışma ödeneği ne zaman bitecek, uzatıldı mı? Kısa çalışma ödeneği için son tarih belli oldu!

Güncelleme Tarihi:

Kısa çalışma ödeneği ne zaman bitecek, uzatıldı mı Kısa çalışma ödeneği için son tarih belli oldu
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2021 02:59

Kısa çalışma ödeneğinin sona ereceği tarih, ödenekten faydalananların gündeminde yer almaya devam ediyor. Pandemi döneminde istihdamı korumak adına atılan en önemli adımlardan olan kısa çalışma ödeneği bu ay son defa çalışanların hesaplarına yatırılacak. Cumhurbaşkanı kararı ile Resmi Gazete'de yayımlanan kısa çalışma ödeneği mart ayının sonuna kadar uzatıldı. Kısa çalışma ödeneğinden yararlananların gözü şimdi son tarihte. İşte, kısa çalışma ödeneğinin biteceği tarihle ilgili ayrıntılı bilgiler.

Haberin Devamı

Kısa çalışma ödeneğinin ne zaman biteceği son gelişmeler ile takip ediliyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın imzası ile hayata geçirilen kısa çalışma ödeneği, Resmi Gazete'de yayımlanarak son kez uzatıldı. Geçtiğimiz haftalarda gerçekleşen Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ödeneğin süresini son defa olarak mart ayı sonuna kadar uzatıyoruz" ifadesini kullanmıştı. Kısa çalışma ödeneğinin 31 Mart'ta sona ereceği açıklandı.

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ NE ZAMAN BİTİYOR?

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılan Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan millete seslendi.

Erdoğan, "Kısa çalışma ödeneğinin süresini son defa olarak mart ayı sonuna, asgari ücretteki artış miktarı kadar yükselttiğimiz nakdi ücret desteğinin süresini de 17 Mart'a kadar uzattık." dedi.

Haberin Devamı

RESMİ GAZETE'DE YAYINLANDI

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle kısa çalışma başvurusunda bulunan iş yerleri için kısa çalışma ödeneğinin süresinin 31 Mart 2021'e kadar uzatıldığına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı "Yeni Koronavirüs (Covid-19) Nedeniyle Dışsal Etkilerden Kaynaklanan Dönemsel Durumlar Kapsamındaki Zorlayıcı Sebep Gerekçesiyle Kısa Çalışma Uygulanan İş Yerleri İçin Kısa Çalışma Ödeneğinin Süresinin Uzatılması Hakkında Karar"
Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Kısa çalışma ödeneği ne zaman bitecek, uzatıldı mı Kısa çalışma ödeneği için son tarih belli oldu

Karara göre, 4447 sayılı "İşsizlik Sigortası Kanunu"nun geçici 23'üncü maddesinde belirtilen esaslar çerçevesinde, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle dışsal etkilerden kaynaklanan dönemsel durumlar kapsamında zorlayıcı sebep gerekçesiyle 31 Ocak 2021'e kadar (bu tarih dahil) kısa çalışma başvurusunda bulunan iş yerleri için kısa çalışma ödeneğinin süresi, anılan Kanun'un ek 2'nci maddesi kapsamındaki uzatma süresiyle sınırlı kalmaksızın, 29 Haziran 2020 tarihli ve 2706 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı'nda belirtilen esaslar çerçevesinde ve 22 Aralık 2020 tarihli ve 3317 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile uzatılan 2 aylık süreden sonra başlamak üzere 31 Mart 2021'e kadar uzatıldı.

Haberin Devamı

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ NE KADAR?

Kısa çalışma ödeneği maaşın yüzde 60'ı kadar oluyor. En düşük ödenek brüt asgari ücrete göre belirleniyor. En yüksek ödenek ise brüt asgari ücretin yüzde 150'si kadar oluyor. Buna bağlı olarak Kısa çalışma ödeneği de Asgari ücret ile birlikte arttı.

En düşük Kısa Çalışma Ödeneği: 2.146,50 TL

En yüksek Kısa Çalışma Ödeneği: 5.366 TL

BAKMADAN GEÇME!