Kısa çalışma ödeneği ne zaman bitecek? Kısa çalışma ödeneği (KÇÖ) süresiyle ilgili karar Resmi Gazete'de yayımlandı!

Güncelleme Tarihi:

Kısa çalışma ödeneği ne zaman bitecek Kısa çalışma ödeneği (KÇÖ) süresiyle ilgili karar Resmi Gazetede yayımlandı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2021 20:44

Kısa çalışma ödeneğinin uzatıldığı tarih, pandemi döneminde ödenekten faydalananların gündeminde yer almaya devam ediyor. İşçi ve işverenleri ilgilendiren kısa çalışma ödeneği ile ilgili karar Resmi Gazete'de yayımlanarak yeniden uzatıldı. Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle kısa çalışma başvurusunda bulunan iş yerleri mart ayına kadar ödenekten yararlanabilecek. Çalışanların gözü şimdi kısa çalışma ödeneğinin sona ereceği tarihte. İşte, kısa çalışma ödeneği ne zaman bitecek, sorusunun yanıtına yönelik bilgiler.

Haberin Devamı

Kısa çalışma ödeneği, son gelişmeler ile takip ediliyor. İstihdamı korumak adına atılan en önemli adımlardan biri olan kısa çalışma ödeneğinin süresi son kez uzatıldı. Kabine Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın “Ödeneğin süresini son defa olarak mart ayı sonuna kadar uzatıyoruz" ifadesini kullanması ile kısa çalışma ödeneğinin 31 Mart'ta sona ereceği açıklandı. Karar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ NE ZAMAN BİTİYOR?

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılan Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan millete seslendi.
Erdoğan, "Kısa çalışma ödeneğinin süresini son defa olarak mart ayı sonuna, asgari ücretteki artış miktarı kadar yükselttiğimiz nakdi ücret desteğinin süresini de 17 Mart'a kadar uzattık." dedi.

Haberin Devamı

KARAR RESMİ GAZETE'DE YAYINLANDI

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle kısa çalışma başvurusunda bulunan iş yerleri için kısa çalışma ödeneğinin süresinin 31 Mart 2021'e kadar uzatıldığına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı "Yeni Koronavirüs (Covid-19) Nedeniyle Dışsal Etkilerden Kaynaklanan Dönemsel Durumlar Kapsamındaki Zorlayıcı Sebep Gerekçesiyle Kısa Çalışma Uygulanan İş Yerleri İçin Kısa Çalışma Ödeneğinin Süresinin Uzatılması Hakkında Karar"

Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Kısa çalışma ödeneği ne zaman bitecek Kısa çalışma ödeneği (KÇÖ) süresiyle ilgili karar Resmi Gazetede yayımlandı

Karara göre, 4447 sayılı "İşsizlik Sigortası Kanunu"nun geçici 23'üncü maddesinde belirtilen esaslar çerçevesinde, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle dışsal etkilerden kaynaklanan dönemsel durumlar kapsamında zorlayıcı sebep gerekçesiyle 31 Ocak 2021'e kadar (bu tarih dahil) kısa

çalışma başvurusunda bulunan iş yerleri için kısa çalışma ödeneğinin süresi, anılan Kanun'un ek 2'nci maddesi kapsamındaki uzatma süresiyle sınırlı kalmaksızın, 29 Haziran 2020 tarihli ve 2706 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı'nda belirtilen esaslar çerçevesinde ve 22 Aralık 2020 tarihli ve 3317 sayılı

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Kararı ile uzatılan 2 aylık süreden sonra başlamak üzere 31 Mart 2021'e kadar uzatıldı.

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ SORGULAMA

Normal şartlar altında işsizlik ödeneği ya da iş kaybı tazminatı ile benzer bir niteliğe sahip olan kısa çalışma ödeneğinin, E-Devlet üzerinden “İşsizlik Ödeneği/İş Kaybı Tazminatı Sorgulama” ekranı ile görüntülenebilmektedir.

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYIN

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ NE KADAR?

Kısa çalışma ödeneği maaşın yüzde 60'ı kadar oluyor. En düşük ödenek brüt asgari ücrete göre belirleniyor. En yüksek ödenek ise brüt asgari ücretin yüzde 150'si kadar oluyor. Buna bağlı olarak Kısa çalışma ödeneği de Asgari ücret ile birlikte arttı.
En düşük Kısa Çalışma Ödeneği: 2.146,50 TL

Haberin Devamı

En yüksek Kısa Çalışma Ödeneği: 5.366 TL

BAKMADAN GEÇME!