Kısa çalışma ödeneği başvurusu nasıl yapılır? Kısa çalışma ödeneği uzatıldı - İşte e devlet başvuru ekranı

Güncelleme Tarihi:

Kısa çalışma ödeneği başvurusu nasıl yapılır Kısa çalışma ödeneği uzatıldı - İşte e devlet başvuru ekranı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2021 01:54

Kısa çalışma ödeneği başvuru ekranı, çalışanların gündeminde yer almaya devam ediyor. Pandemi döneminde uygulamaya konulan ve Cumhurbaşkanlığı kararı ile Resmi Gazete'de yayımlanarak uzatılan kısa çalışma ödeneği 28 Şubat 2021'e kadar devam edecek. Kısa çalışma ödeneği başvuru işlemleri ise 31 Ocak 2021'e kadar Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nca alınacak. Son başvuru tarihi yaklaşırken gözler başvuru ekranına çevrildi. İşte, e devlet kısa çalışma ödeneği başvuru sayfası ve konuyla ilgili bilgiler.

Haberin Devamı

Kısa çalışma ödeneği başvuruları son gelişmeler ile takip ediliyor. Kovid-19 nedeniyle dışsal etkilerden kaynaklanan dönemsel durumlar kapsamındaki zorlayıcı sebep gerekçesiyle ödenen kısa çalışma ödeneği başvuruları e-Devlet üzerinden başvuru şartlarını karşılayanlar tarafından alınacak. Resmi Gazete'de 1 Ocak 2021 tarihinden sonraki döneme ilişkin kısa çalışma talebinde bulunan işyerleri için anılan Kanunun geçici 23. maddesinin birinci fıkrasında yer alan 30 Haziran 2020 tarihinin, 30 Kasım 2020 tarihli ve 3238 sayılı Cumhurbaşkanı Kararında belirtilen esaslar çerçevesinde 31 Ocak 2021 olarak uygulanacağı belirtildi.

BAŞVURULAR NASIL YAPILIR? 

Kısa çalışma başvuru süresi 31 Ocak 2021'e, kısa çalışma ödeneği ise 28 Şubat 2021'e kadar uzatıldı.

Haberin Devamı

Kısa çalışma başvurularının e-Devlet üzerinden 31 Ocak 2021 tarihine kadar yapılabileceğini duyuran Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 1 Ocak 2021 tarihinden sonra yapılacak başvurular için kısa çalışma ödeneği başlama tarihinin 1 Ocak 2021 tarihi veya sonrası olarak bildirilebileceğini belirtti.

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

Bakan Selçuk açıklamasında daha önce ödenekten yararlanan işyerlerinin durumuna da değindi. 31 Aralık tarihine kadar koronavirüs nedeniyle zorlayıcı sebep kaynaklı kısa çalışma başvurusunda bulunan işyerlerinin ilave işçileri için de Kısa Çalışma Ödeneği talebinde bulunabileceğini belirten Selçuk; “Bu işyerlerimiz daha önce kısa çalışma uygulamasından yararlanmayan işçilerini de bildirerek başvuru yapabilecek” diye konuştu.

Kısa çalışma ödeneği başvurusu nasıl yapılır Kısa çalışma ödeneği uzatıldı - İşte e devlet başvuru ekranı

Selçuk ayrıca, kısa çalışma ödeneği olarak ödenen sürelerin işçilerin işsizlik ödeneklerinden mahsup edilmeyeceğini de hatırlattı.

RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle dışsal etkilerden kaynaklanan dönemsel durumlar kapsamındaki zorlayıcı sebep gerekçesiyle yapılan kısa çalışma başvuru süresinin uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan kararda, 4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanununun ek 2. maddesi ile geçici 23. maddesinde belirtilen esaslar çerçevesinde Kovid-19 nedeniyle dışsal etkilerden kaynaklanan dönemsel durumlar kapsamındaki zorlayıcı sebep gerekçesiyle 1 Ocak 2021 tarihinden sonraki döneme ilişkin kısa çalışma talebinde bulunan işyerleri için anılan Kanunun geçici 23. maddesinin birinci fıkrasında yer alan 30 Haziran 2020 tarihinin, 30 Kasım 2020 tarihli ve 3238 sayılı Cumhurbaşkanı Kararında belirtilen esaslar çerçevesinde 31 Ocak 2021 olarak uygulanacağı belirtildi.

BAKMADAN GEÇME!