Kırmızı et üretiminde artış

Güncelleme Tarihi:

Kırmızı et üretiminde artış
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2018 10:23

Toplam kırmızı et üretimi ikinci çeyrekte 266 bin 330 ton olarak tahmin edildi.

Haberin Devamı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2018 yılı ikinci çeyrek (Nisan-Haziran) kırmızı et üretim istatistiklerini açıklandı. Buna göre; toplam kırmızı et üretimi bir önceki çeyreğe göre yüzde 5,1, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 2,2 oranında arttı. Toplam kırmızı et üretimi içinde sadece kesimhanelerde üretilen kırmızı et miktarı ise 161 bin 414 ton olarak gerçekleşti.

Sığır eti üretimi 235 bin 901 ton olarak tahmin edildi
Sığır eti üretimi bir önceki çeyreğe göre yüzde 6,4, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 2,9 oranında arttı.

Koyun eti üretimi 27 bin 337 ton olarak tahmin edildi
Koyun eti üretimi bir önceki çeyreğe göre yüzde 1,1, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 22,7 oranında arttı.

BAKMADAN GEÇME!