Kırmızı Altın Koza Ödülü Onur Aşkın’ın oldu

Güncelleme Tarihi:

Kırmızı Altın Koza Ödülü Onur Aşkın’ın oldu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2015 01:30

ADANA Adana Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Altın Koza Film Festivali için hazırlanan afişler de bu yıl ilk Kırmızı Özel Ödülleri kapsamında değerlendirildi.

Haberin Devamı

Bu yılki Kırmızı Altın Koza’yı Onur Aşkın kazandı. 22. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nin kamuoyuna duyurulmasını ve kamuoyunun Festival hakkında bilgilendirilmesini sağlayacak resmi afişi, reklamda yaratıcılığı özendirmek, reklam ajanslarının, çalışanlarının, öğrencilerin ve reklamverenlerin başarılarını belgeleyip, ödüllendirmek amacıyla 2003 yılından bu yana düzenlenen Kırmızı Ödülleri bünyesinde seçiliyor. Filli Boya ana sponsorluğunda düzenlenen Kırmızı’nın Adana Büyükşehir Belediyesi ile gerçekleştirilen bu işbirliği kapsamında ayrıca 22. Altın Koza Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması’nın resmi afiş tasarımı da bu yılın Genç Kırmızı brief konusu oldu. Brief konusu 22. Altın Koza Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması olan 7. Genç Kırmızı’ya 31 üniversitenin 42 fakültesinden 321 öğrencinin oluşturduğu 157 ekip 135 başvuruda bulundu.

Çok renkli anların yaşandığı toplantı 8 saatten uzun sürdü. Jüri, dört aşamalı bir değerlendirme yöntemi kullandığı toplantıda başvuruları kademeli olarak azaltarak 7 finalist belirledi. Bunların arasından 6 tanesine başarı belgesi veren jüri bir işi de 30 bin TL’lik birincilik ödülü ile ödüllendirdi.

7. Genç Kırmızı’da ise birinci seçilen çalışma 6 bin TL, ikinci seçilen çalışma 4 bin TL; üçüncü seçilen çalışma 2 bin TL para ödülü ile ödüllendirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!