Kiracının cebinden 1700 euro fazla para çıkıyor

Güncelleme Tarihi:

Kiracının cebinden 1700 euro fazla para çıkıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2017 13:33

Almanya’da federal hükümetin tüm çabalarına rağmen kira artışlarının önüne geçilemiyor. Yüksek kira artışlarını önlemek amacıyla çıkarılan yasalar da beklenen etkiyi göstermedi.

Haberin Devamı

 

YAPILAN bir araştırmaya göre yeni düzenlenen kira sözleşmelerinin yüzde 44’ünün, yasalara aykırı şekilde yüksek kira bedellerini içerdiği belirtildi. Kiracılar yapılan yeni sözleşmelere göre ödenmesi gereken kiradan daha fazlasını ödeyecek. Buna göre 2017 yılında kiracıların cebinden tam 310 milyon euro daha fazla para çıkacak. Bu da ortalama kiracı başına yıllık bin 700 euroya denk geliyor.
Yeşiller Federal Meclis Grubu tarafından yaptırılan araştırmaya göre yüzde 58 ile en yüksek kira artışı Berlin’de oldu. Berlin’i yüzde 36 ile Hamburg ve yüzde 19 ile Stuttgart izliyor.
313 şehri kapsayan kiraların fahiş artışını engellemeyi hedefleyen yasa, yaklaşık iki yıldır uygulanıyor. Fahiş kira artışını önlemeyi hedefleyen yasaya göre, yeni kiraya verilen bir dairenin kira bedeli aynı bölgede ödenen kira bedelinin yüzde 10’unu geçemeyecek. Ancak yasada yeni yapılan veya restore edilen daireler istisna olarak tutuluyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!