Kıraç: Palio ile Türk otomotivinde çığır açtık

Güncelleme Tarihi:

Kıraç: Palio ile Türk otomotivinde çığır açtık
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 1998 00:00

Haberin Devamı

Koç Grubu, Palio'nun Türkiye'de üretimini dün gece Esma Sultan Yalısı'ndaki bir davetle kutladı. Koç Başkan Yardımcısı Suna Kıraç, ‘‘Koç, artık dünya otomobili üretiyor. Teknoloji yaratıyor. Palio'nun üretimiyle otomotiv sektöründe çığır açıyoruz’’ dedi.

Koç Holding Başkan Yardımcısı Suna Kıraç, Türkiye'nin Cumhuriyet'in 75'inci yılında ithal ikamesine dayanan bir ülke olmaktan çıktığını belirterek, ‘‘Koç Grubu ise dünya otomobili üreten ve teknoloji yaratan bir konuma geldi’’ dedi.

Palio'nun Türkiye'de üretilmesiyle ilgili olarak Esma Sultan Yalısı'nda düzenlenen gecede konuşan Suna Kıraç, bu yatırımın Koç Holding'in ve Fiat'ın Türkiye'nin geleceğine, Türk sanayine, Türk yöneticisine ve Türk işçisine olan inançlarını gösterdiğini belirtti.

Suna Kıraç, şöyle konuştu:

‘‘Gümrük Birliği'nin etkili olmaya başladığı, rekabet koşullarının ağırlaştığı, yerli üreticilere sürekli darbe vurulduğu bir dönemde, Tofaş otomotiv konusundaki 262 milyon dolarlık yatırım yaparak, Türk Otomotiv Sanayiine olan güvenini gösterdi. Palio, Siena, Weekend modelleri ile üretime girecek bu yeni yatırım ile Tofaş, artık Fiat'ın global stratejisinin bir parçası oldu. Bu girişimimiz Türk otomotiv sanayiinde yeni bir çığır açak, yeni bir atılım olacaktır. Çünkü bugüne kadar Türkiye'de yapılan otomotiv yatırımları, ağırlıklı olarak Türkiye pazarını hedef aldılar. Tofaş'ın Palio projesi ise büyük ölçüde yurtdışı pazarlarını hedefliyor. Palio projesi ile bazı parça grupları sadece Tofaş'ta üretilip, başta Rusya ve Polonya olmak üzere Fiat'ın diğer tesislerine ihraç edilecek. Bu proje yalnız bir dünya otomobilinin üretilmesi değil, aynı zamanda tüm otomotiv yan sanayiinin daha da güçlenmesini sağlayacak bir girişimdir.’’

FİAT'A TEŞEKKÜR

Palio'nun ihracatının, Türkiye'de satışından önce başladığını söyleyen Kıraç, bu yılın ihracat hedefinin 100 milyon dolar, gelecek yılın ihracat hedefinin ise 200 milyon dolar olduğunu açıkladı.

Fiat ile 30 yıllık ortaklıklarına da değinen Kıraç, ‘‘Bütün emeği geçenlere şürkanlarımı sunuyorum. Ama asıl teşekkürümüz, ortağımız Fiat'a dır. Geçen 30 yıl boyunca ahenkli çalışma ve işbirliğinin en üstün örneğini gösterdiler ve şirketimize teknoloji transferi konusunda destek verdiler. Ayrıca bize ve ülkemize olan güvenlerini 30 yıl önce gösterdikleri gibi, bugün de gösterdiler’’ dedi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!