Kipa'nın İstanbul'daki ilk mağazası yarın açılacak

Güncelleme Tarihi:

Kipanın İstanbuldaki ilk mağazası yarın açılacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2008 16:30

Kitle Pazarlama Ticaret ve Gıda Sanayi A.Ş'nin (KİPA) 28'inci mağazası, İstanbul'un Kurtköy semtindeki VIA/PORT Alışveriş Merkezinde yarın kapılarını açacak.

Açılış öncesinde düzenlenen bilgilendirme toplantısında konuşan Tesco Kipa Hukuk ve Kurumsal İlişkiler Direktörü Yılmaz Attila, Tesco'nun 13 ülkede faaliyet gösterdiğini, ABD'nin batısında da mağaza açmaya başladığını aktardı.

Tesco'nun en hızlı büyüyen perakendecilerden biri ve geçen sene de Türkiye'de en hızlı büyüyen perakendeci olduğunu kaydeden Attila, geçen yıl yüzde 50'nin üzerinde büyüme kaydettiklerini dile getirdi.

Soruları yanıtlayan Attila, Kurtköy mağazasının maliyetinin kira hariç 7 milyon avro olduğunu belirterek, tam olarak faaliyete geçtiklerinde 40 bin müşteri beklentileri olduğunu, haftalık olarak 6 rakamlı cirolar beklediklerini bildirdi.

Attila, geçtiğimiz yıl mağaza açma konusunda önemli atılımlar yaptıklarını, bu yıl da metre kare bazında bunu gerçekleştirmeyi beklediklerini dile getirdi.
Tesco'nun önemsediği üç ülkenin ABD, Çin ve Türkiye olduğunu belirten Yılmaz Attila, Türkiye'de organize perakendeciliğin az olması nedeniyle fırsatları takip ettiklerini, ülke çapında çalıştıklarını, kendilerine uygun olan bölgeleri seçiklerini ve her şehir için geliştirdikleri stratejileri bulunduğunu söyledi.
Attila, Türkiye'de epeyce yol katettiklerini vurgulayarak, Silivri mağazasının büyük bir hızla devam ettiğini ve burayı 3 hafta sonra açmayı planladıklarını kaydetti.
Derince'de mağaza açma planları bulunduğunu ve İstanbul'da Bahçeşehir ile Gaziosmanpaşa'daki Forum Alışveriş Merkezinde olmak üzere 2 adet duyurdukları sözleşme bulunduğunu, bunların alışveriş merkezleri gerçekleştiren şirketlerle anlaşmalar yapmak biçiminde olduğunu aktaran Attila, 2010'a kadar İstanbul'da 2 tane mağaza daha açacaklarını bildirdi.

Attila, yıl sonuna kadar 3 mağaza açmayı planladıklarını ve Ankara'daki ikinci mağazalarının, Ağustos ayının sonunda Etlik'te açılacağını, şu anda İstanbul'da ekspress mağazalarla ilgili bir projeleri bulunmadığını kaydetti.

Mağazalarındaki “yeşil mağaza konsepti” konusunda bilgi veren Attila, 2020 yılına kadar atmosfere saldıkları karbondioksiti metre kare başına yarı yarıya indirmeyi planladıklarını ve Türkiye'nin bu açıdan oldukça ilerlemiş durumda olduğunu söyledi.

Attila, geçen yıl ile bu yılın ilk çeyreği karşılaştırıldığında yüzde 10 daha az enerji sarf ettiklerini, Kuşadası mağazalarının güneş pilinden sağlanan enerji ile çalıştığını ve su tasarrufuna da önem verdiklerini anlattı.
Kurtköy mağazasında 350 kişinin istihdam edildiğini kaydeden Attila, rakip firmalardan 3 bin ürünün fiyatını takip ettiklerini belirtti.

“RAMAZAN ORTASINDA GIDADA FİYAT ARTIŞI OLABİLİR”

Tahıl fiyatlarında yılın başından itibaren artış bulunduğunu belirten Attila, kuraklığın Türkiye'yi çok etkilediğini, üretimde düşüş yaşandığını kaydetti.
Attila, talep olacağı için tahıl, bakliyat grubunda fiyat artış yaşanabileceğine dikkat çekerek, “Ramazan ortasında fiyat artışı olabilir ama bunun korkulacak kadar çok olacağını zannetmiyorum” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!