Ketçabı ‘şeffaf pet’e koydu 100 milyon dolar ihracat hedefledi

Güncelleme Tarihi:

Ketçabı ‘şeffaf pet’e koydu 100 milyon dolar ihracat hedefledi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2010 00:00

Türkiye’nin 128 firmayla çıkartma yaptığı Paris SIAL Uluslararası Gıda Fuarı’nda, Japon partneriyle birlikte geliştirdiği sıcak dolum teknolojisine uygun şefaf pet şişe ambalajlı ketçapların dünya lansmanını gerçekleştiren Assan Gıda, Avrupa pazarındaki iddiasını artırdı.

Haberin Devamı

Satış yaptıkları Avrupa ülkesi sayısını artırmaya hazırlandıklarını belirten Assan Gıda Genel Müdürü Cemil Baykam, hedeflerinin 100 milyon dolar ihracat olduğunu kaydetti.
2 yılda 2 kat büyüdü
Son iki yılda 2 kat büyüyerek şimdiden 60 milyon dolarlık ihracat rakamına ulaştıklarını belirten Baykam, şeffaf pet ambalajla 2 yıl daha aynı oranda büyüme planları yaptıklarını aktardı. Halen cirolarının 3’te 2’sini ihracattan elde ettiklerini belirten Baykam, Avrupa’nın önde gelen zincir marketler için gerçekleştirdikleri üretimle, Fransa, İskandinav ülkeleri ve İspanya’da yüzde 30’luk pazar paylarına ulaştıklarını kaydetti. Şimdi de, İngiltere ve Almanya’ya taşımaya hazırlandıklarını açımlayan Baykam, şu bilgileri verdi: “Bu ülkeler Avrupa’nın en önemli pazarlarından. Şimdi, geliştirdiğimiz şefaf pet ambalajla bu pazarlara da girerek, farkımızı ortaya koymak istiyoruz. Avrupa pazarının yüzde 40’ı market markalarının elinde bulunuyor. Bu zincirler için yaptığımız üretim sonucunda Assan, Heinz, Unilever ve Homann’la birlikte Avrupa’nın en büyük 4 ketçap ve sos üreticisinden biri konumuna geldik. En önemli avantajımızı, Çin’in Avrupa’ya ürün teslim süresi 2.5 ayı bulurken, bizde 2 hafta olması.”
Oltan Fındık’tan sonra 2’nci
Gıdada fındıktan sonra dünya pazarlarında en fazla rekabet edilebilen sektörlerlerin başında ketçap, salça ve sosların geldiğine de değinen Baykam, cama göre taşıma maliyeti daha az, hafif ve kırılma riski taşımayan şeffaf pet şişeyle iddilarını artırdıklarını vurguladı. Pet ambalaj için Susurluk’taki üretim tesisleri içinde 2.5 milyon dolarlık yatırım yaptıklarını da söyleyen Baykam, şu bilgileri verdi: “Japonlar’la birlikte geliştirdiğimiz teknolojinin de maliyet açısından ekstra bir fark oluşturmadı. Aksine polietilen malzemeye oranla yüzde 25 daha hafif oldu. Bu teknoloji sayesende yeni pazarlara girerek, gıdada Oltan Fındık’tan sonra Türkiye’de 100 milyon dolarlık ihracat hacmini yakalayan ikinci kuruluş olabileceğiz.”

Haberin Devamı

Toz içeceğe kola kattı Afrika’da liderliği kaptı

Haberin Devamı

PARİS Gıda Fuarı’nda ürünlerinin tanıtımını gerçekleştiren Occa Food Products’ın ortaklarından Serkan Başeren, 4.5 yıl gibi kısa sürede İstanbul Serbest Bölgesi’nde üretikleri ürünlerle bir dünya markası yarat-tıklarını anlattı.  Başta Ortadoğu ve Afrika olmak üzere bir çok ülkede toz içecek alanında pazar lideri konumuna geldiklerini savunan Başeren, şu bilgileri verdi: “Occa markasıyla kahve ve karışımlarının yanı sıra, çikolata, şekerleme, bisküvi ve toz içecek üretip, tamamını 51 farklı ülkeye ihraç ediyoruz. Yıllık üretimimiz 12 bin tonu buluyor.”

İstanbul Ateşi’yle Red Bull’a rakip oldu

BAKTAT, Paris SIAL Uluslararası Gıda Fuarı’nda iki ay önce üretimine başladıkları Fire of İstanbul (İstanbul Ateşi) adlı enerji içeceğinin tanıtımını yaptı. Avrupa’da Red Bull’un ardından pazar ikinciliğini yakalamayı hedefleyen Baktat’ın Avrupa’dan sorumlu Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Baklan, yeni ürünleriyle 2 ay gibi kısa sürede 1 milyon adetlik satış rakamlarına ulaştıklarını söyledi.

Haberin Devamı

300 kilo Anzer Balı üretiliyor, pazarda 40 ton görünüyor

PİYASAYA yeni sürdüğü yöresel balların tanıtımına ağırlık veren Balparmak’ın Yönetim Kurulu Başkanı Özen Altıparmak, “Anzer yaylasında üretilen tüm balların Anzer balı diye satıldığı” uyarısı yaptı. Anzer balının, Anzer yaylasının sadece bir noktasında bulunan çiçek poleninden üretilebildiğine dikkat çeken Altıparmak, “Bunun da yıllık toplam üretimi 300 kilogramı geçmiyor. Yaylanın tamamında üretilen tüm ballar Anzer diye satılıyor. Yılda üretilen 300 kilogram Anzer balı, pazarda 30-40 tona kadar çıkıyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!