KESK görüÅŸmeden çekildi

Güncelleme Tarihi:

KESK görüşmeden çekildi
OluÅŸturulma Tarihi: AÄŸustos 21, 2003 09:02

Hükümet ile memur sendikaları temsilcilerinin ikinci kez biraraya geldiği görüşmelerden KESK, geri çekildi. Başbakanlıkta saat 10.00'da başlayan ikinci toplantıda, hükümetin diğer sendika temsilcileriyle görüşmesi devam ediyor.

Haberin Devamı

KESK Başkanı Sami Evren, toplantıdan çıkarak "KESK, ikinci görüşmede çok haklı bir şekilde geri çekilmiştir" dedi. Evren, bugün hükümetten talepleriyle ilgili bir öneri getirmesini istediklerini ama bu konuda somut bir adım atılmadığını vurguladı.

HÜKÜMET KAMU-SEN'LE GÖRÜŞÜYOR

Başbakanlıkta saat 10.00'da başlayan ikinci toplantıda, hükümetin Kamu-Sen temsilcileriyle olan görüşmesi devam ediyor.

15 AÄŸustos'ta baÅŸlayan toplu görüşme süreci çerçevesinde bugünkü toplantıda, hükümetin, memur sendikalarına kamu çalışanlarının maaÅŸlarına 2004 yılında yapılacak zamma iliÅŸkin bir öneri sunması bekleniyordu.Â

4688 Sayılı Kamu Çalışanları Sendikaları Yasası uyarınca 30 AÄŸustos'a dek sürecek toplu görüşmelerde uzlaÅŸma saÄŸlanamaması durumunda Yüksek Hakem Kurulu BaÅŸkanı ve 4 öğretim üyesinden oluÅŸan ''UzlaÅŸtırma Kurulu'' devreye girecek.Â

Haberin Devamı

Kurul'un sosyal taraflarla beş gün boyunca yapacağı görüşmeler çerçevesinde uzlaşma sağlanırsa, Bakanlar Kurulu'na bir mutabakat metni sunulacak.  
                                        Â
KESK BAÅžKANI EVREN: TOPLANTIYI TERK EDERÄ°Z

Toplu görüşme öncesinde bir açıklama yapan KESK Başkanı Sami Evren, hükümetin ilk toplu görüşmede konuşmadığını ve sadece kendi taleplerini dinlediğini belirterek, ''hükümet görüşmeye yine hazırlıksız geldiyse, görüşmeyi terk ederiz'' dedi.

İlk görüşmede hükümetin konuşmadığını sadece kendi taleplerini dinlediğini belirten Evren, hükümetin 15 Ağustos'ta görüşme yapılacağını bilmesine rağmen hazırlıksız olduğunu iddia etti.

Bir yanda IMF'ye verilen niyet mektubu bir yanda ise KESK bulunduğunu kaydeden Evren, ''Hükümet ikisi arasında sıkışmıştır. Bu sıkışıklıktan kurtulması için bu masa, önemli bir şanstır. Bu şansı çalışanlar lehine, kamu çalışanlarının önerisi doğrultusunda hükümet değerlendirirse halkı, çalışanlar rahat eder'' dedi.

Öte yandan Evren, kamu emekçilerinin ücretlerindeki erimenin 2000 yılında yüzde 18.2, 2001 yılında ise yüzde 13.8 olarak gerçekleşirken, geçen yıl da yüzde 18 olduğunu sözlerine ekledi.

23 AĞUSTOS ETKİNLİĞİ

Haberin Devamı

Evren, KESK'in 23 Ağustos'ta yapacağı etkinliğin yasaklanması ve toplu görüşmelere ilişkin bilgi verdi. 23 Ağustos'ta Ankara'da gerçekleştirilecek etkinliğe ilişkin ''Kamuoyuna bilgi verme hakkımız izne tabi değildir'' diyen Evren, Ankara Valiliği, İçişleri Bakanlığı ya da diğer ilgililerin böyle bir şeyi yasaklamakla hukuk dışı davrandıklarını savundu ve hukuka saygıya davet etti.

Dolayısıyla 23 Ağustosta kamu çalışanlarının haklı taleplerini kamuoyuna açıklayacaklarını söyleyen Evren, bu türlü antidemokratik uygulamalardan vazgeçilmesini istedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!