Kent Factoring'e JCR'dan yüksek not

Güncelleme Tarihi:

Kent Factoringe JCRdan yüksek not
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2012 13:29

Süzer Grubu şirketleri arasında yer alan Kent Factoring, JCR-Eurasia Rating tarafından yüksek düzeyde yatırım yapılabilir kategorisinde derecelendirildi. JCR-Eurasia Rating, aynı zamanda Kent Factoring’in Uzun Vadeli Ulusal Notu’nu ‘A (Trk)’, görünümünü ise ‘Pozitif’ olarak belirledi.

Haberin Devamı

Süzer Grubu’nun bünyesindeki Süzer Factoring ve Kent Factoring şirketlerinin geçtiğimiz yıl Kent Factoring çatısı altında birleşmelerinin ardından, müşteri tabanının genişlediği ve özkaynak yapısının güçlendiği belirtilen JCR-Eurasia Rating raporunda, “Operasyonel giderlerin etkin yönetimi, kâr üretimini artıran fiyatlama politikaları, proaktif ve ihtiyatlı yönetim yaklaşımları ve düşük NPL rasyoları sonucunda ortaya çıkan kârlılık performansı sektör ortalamalarının üzerine çıkmıştır. Sektör genelinde artış eğiliminde olan şüpheli alacaklar ve Kent Factoring tarafından nispeten düşük olarak ayrılan karşılıklara rağmen güçlü teminat yapısıyla varlık kalitesini devam ettirmiştir,” ifadelerine yer verildi.

Süzer Grubu Finans Grup Başkanı Ali Baran Süzer, finans sektöründe önemli hedefleri olduğunu belirterek şunları söyledi:

Haberin Devamı

"Geçtiğimiz yıl Nisan ayından bu yana iki faktoring şirketimizi birleştirmiş ve tek bir çatı altında, Kent Factoring adıyla yolumuza devam etmiştik. Bu birleşme çok ciddi bir sinerji yarattı ve bu sayede Kent Factoring daha hızlı, etkin ve müşteri odaklı hizmet veren bir kurum olarak öne çıktı. JCR-Eurasia Rating ölçümlemesinin de ortaya koyduğu üzere, sektörümüzde güçlü bir konumdayız. Aynı zamanda Kent Factoring’in büyüyen kurumsal yapısıyla faktoring sektörüne de önemli bir katkı yaptığına inanıyoruz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!