Kazanılan her kuruş için gelir tanımı

Güncelleme Tarihi:

Kazanılan her kuruş için gelir tanımı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 1997 00:00

Haberin Devamı

Vergi Reformu Tasarısı’nda gelir ‘‘ticari kazançlar, zirai kazançlar, ücretler, serbest meslek kazançları, gayrımenkul sermaye iratları ve menkul sermaye iratları’’ şeklinde tanımlanıyor. Tasarruf veya harcama şeklinde ortaya çıkan tüm gelirler, diğer gelir unsurları ile ilişkilendirilemiyorsa, veraset ve intikal vergisinin konusuna girmiyorsa ve belli bir tutarı aşıyorsa kaynağına bakılmaksızın ‘‘diğer kazanç ve irat’’ olarak vergilendirilecek.

Taşıt pulu kalkıyor

Maliye Bakanlığı'nın hazırladığı Vergi Reformu Tasarısı ile araçlardaki taşıt pulu uygulamasına ve veraset vergisine son veriliyor. Tapu harçlarında da indirim öngören tasarı, emlak vergisinde oranları aşağı çekerken, emlak değerlerini de her yıl enflasyona endeksliyor.

Dernek ve vakıf bağışına vergi

Vergi Reformu Tasarısı ile dernek ve vakıfların işletmeleri yine Kurumlar Vergisi'ne tabi oluyor ve bunların bağışlar dahil bütün gelirleri stopaj yoluyla düşük oranda vergilendiriliyor. Tasarı, dernek ve vakıfların ticari işletmeler aleyhine haksız rekabete yol açan faaliyetlerinden elde edilen kazançlardaki istisna ve muaflıklarını kaldırıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!