Kazakistan’da 12 bin konut üreten Türk firma rotasını İstanbul’a çevirdi... Yatırıma geliyor

Güncelleme Tarihi:

Kazakistan’da 12 bin konut üreten Türk firma rotasını İstanbul’a çevirdi... Yatırıma geliyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2022 07:00

Kazakistan’da binlerce konut üreten Türk firma, ‘şimdi memlekete yatırım zamanı’ dedi. Önemli lokasyonlarda arsa alımları yapan RAMS, İstanbul, Bodrum ve Antalya’da projeler geliştirecek. İstanbul’da, eski fabrika arsalarında inşa edilecek iki konut projesi için 250 milyon dolar yatırım yapılacak.

Haberin Devamı

Temelleri Gaziantep’te atılan RAMS Global, 90’lı yıllardan bu yana Kazakistan’da faaliyet gösteriyor. Başta inşaat olmak üzere sağlık, maden ve gıda sektörlerinde de yer alan firma merkez üssü olarak belirlediği Almatı’da binlerce konut üretti. Ramazan Bülbül ile oğulları Doğan Bülbül, Devran Bülbül ve Faruk Bülbül’ün yönettiği şirket, şimdi de Türkiye gayrimenkul pazarına güçlü bir giriş yapıyor. RAMS Global’in davetlisi olarak gittiğimiz Almatı’da şirketin yatırımlarını ve yeni dönem planlarını konuştuk.

55 PROJE GELİŞTİRDİ

Çocuk yaşlarda Cizre’de sınır ticaretiyle iş hayatına başladığını, sonrasında ihracat yaparken Kazakistan pazarını keşfettiğini belirten RAMS Global Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Bülbül, “İlk inşaatımızı 1998 yılında yaptık. Son 10 yılda Almatı’da 2.5 milyon metrekareden oluşan 55 proje hayata geçirdik. Kazakistan’ın en güçlü ilk üç inşaat şirketinden biri haline geldik. Teslimini yaptığımız konut sayısı 12 bini geçti” dedi. Devam eden 13 şantiyeleri olduğunu belirten Bülbül, Kazakistan’da yeni projeler için hazır 4 milyon metrekare arsa stokları olduğunu dile getirdi.

Gaziantep’e 400 yataklı hastane inşa ederek Türkiye pazarına girdiklerini belirten Ramazan Bülbül, şimdi de konut inşasına odaklandıklarını söyledi. Türkiye’deki konut talebine rağmen üretimin ağır olduğunu hatırlatan Bülbül, “Gördük ki şimdi Türkiye’ye yatırım için doğru zaman” dedi. Türkiye faaliyetleri için RAMS Türkiye şirketini kurduklarını söyleyen Devran Bülbül de yeni projeler
hakkında bilgi verdi.

Kazakistan’da 12 bin konut üreten Türk firma rotasını İstanbul’a çevirdi... Yatırıma geliyor


ESKİ FABRİKA ARSALARINI ALDI

İstanbul Şerifali’de yarım kalan bir kentsel dönüşüm projesini tamamladıklarını, bugünlerde de 3 konut projesi için çalıştıklarını belirten RAMS Türkiye CEO’su Devren Bülbül, “Bahçelievler’de Anadolu Efes’in arsası olarak bilinen alanı satın aldık ve çalışmalara başladık. Henüz satış olmadığı halde ciddi talep var, 3 ayda tüm konutları satarız diye planlıyorum” ifadelerini kullandı. Uzel Traktör’ün Topkapı arsasında da bir konut projesi geliştireceklerini belirten Bülbül, üçüncü projelerinin Gülaylar Grubu’nun elindeki Kozyatağı Carrefour arazisinde olacağını ifade etti.

Haberin Devamı

Bahçelievler ve Topkapı’nın bu yıl satışa çıkacağını ve 250 milyon dolar yatırım yapılacağını söyleyen Bülbül, Kozyatağı projesinin 2023 yılına kalabileceğini dile getirdi. Tüm yatırımları özkaynakla hayata geçireceklerine dikkat çeken Bülbül “RAMS Türkiye’nin hedefi, önümüzdeki 5 yıl içerisinde en büyük ilk 5 inşaat şirketinden biri olmak” şeklinde konuştu. Bodrum Gümüşlük’te butik bir villa projesi hayata geçirdiklerini, bu projede sezonluk kiralama planladıklarını söyleyen Bülbül, Antalya Serik’te ise turizm ve konut yatırımı için arsa aldıklarını kaydetti. RAMS Global şirketleriyle de Phuket’te ve Moskova’da yatırımlarının sürdüğünü dile getiren Devran Bülbül, önümüzdeki dönem Almanya ve Dubai’de yer almayı planladıklarını sözlerine ekledi.

Haberin Devamı

HATTAT’IN PROJESİNİ TAMAMLAYACAK

İstanbul’da inşası yarım kalan projeler denilince akla ilk gelen yapılardan biri de Hattat Holding’e ait Maslakta yer alan ‘Diamond of İstanbul’. 2003 yılında başlayan proje imar planı ve ruhsat iptallerine yönelik açılan davalar nedeniyle yarım kaldı. RAMS bu projenin tamamlanması için holding ve Denizbank ile görüştüğünü ve son aşamaya gelindiğini de açıkladı.

KONUT BÜYÜKLÜĞÜ YABANCIYA ÖZEL

Türkiye konut pazarına yabancı ilgisinin yoğun olduğunu belirten Devran Bülbül, kimi firmaların yabancı odaklı proje tasarladıklarını söyledi. Bülbül, “Gayrimenkul yoluyla vatandaşlık için limit 400 bin dolara çıktı. 12 Haziran’dan sonra devreye girecek. Şimdi yeni proje geliştiren firmalar evlerin büyüklüklerini 400 bin dolar olacak şekilde belirliyor. Piyasa buna döndü. Biz projelerimizi Türk aile yapısı ve ihtiyaçlarına göre tasarlıyoruz” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!