Kayyumda ‘paralel çatlak’ iddiası

Güncelleme Tarihi:

Kayyumda ‘paralel çatlak’ iddiası
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2016 21:27

KOZA İpek Grubu’na atanan kayyumlar arasındaki kavga yargıya taşındı. Kayyumlardan 2’sini, 5. Sulh Ceza Hakimi görevden aldı.

Haberin Devamı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın itirazı üzerine 6. Sulh Ceza Hakimliği, 2 kayyumu görevine iade etti. Devletin atadığı 5 kayyumdan 3’ünün paralel yapıyla bağlantılı olduğu, İpek ailesiyle anlaşmaya gittikleri iddia edildi. Teröre finansman destek sağladığı iddiasıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebi doğrultusunda Ankara 5. Sulh Ceza Hakimliği, Koza İpek Grubu’na 26 Eylül 2015 tarihinde kayyum atanmasına karar verilmişti. Gruba ait şirketlere toplam 26 kayyum atanmıştı. Sonradan 17 kayyum görevden alınarak sayı önce 9’a, ardından 5’e indirildi. Kayyum olarak Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Akçil, Başkan Yardımcısı Hayrullah Dağıstan ile yönetim kurulu üyeleri Arif Yalçın, Hikmet Keleş ve Hamza Yanık görevine devam etti. Akçil, Hayrullah Dağıstan ve Arif Yalçın, kayyum heyetinin değiştirilmesi ve Hikmet Keleş tüm şirketler yönünden, Hamza Yanık’ın görevden alınması için 5. Sulh Ceza Hakimliği’ne başvurdu. Talebi kabul eden 5. Sulh Ceza Hakimi Yunus Süer, Hikmet Keleş’i tüm şirketler yönünden, Hamza Yanık’ın ise ATP Koza Turizm Seyahat ve Ticaret AŞ hariç diğer şirketler yönünden görevlerine son verdi. Yerlerine avukat Süleyman Ünlü ile avukat Bülent Yağmur atandı.

Haberin Devamı


Bunun üzerine devreye giren Cumhuriyet Başsavcılığı, 5. Sulh Ceza Hakimliğinin kararını bir üst mahkeme olan 6. Sulh Hukuk Mahkemesi’ne taşıdı. Mahkeme, durdurma kararı vererek görevden alınan Keleş ve Yanık’ı görevine iade etti. Kayyumdaki çatlak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nı da harekete geçirdi. Başsavcılığın, bayram sonrası kayyumların değiştirmesini isteyeceği bildirildi. Keleş ve Yanık’ın, İpek ailesinin isteği doğrultusunda değiştirildiği ileri sürüldü. Onlar da da diğer kayyumların paralel bağlantılı çalıştıklarını iddia etti. Kayyum Arif Yalçın’ın sosyal medya hesabında, “17-25 Aralık haklı hukuk mücadelemiz Yunus ve Musa ile devam edecek” mesajı attığı belirlendi. Yalçın, hesabının hacklendiğini, savundu. Ancak bilişim suçlarla mücadele polisinin yaptığı incelemede Yalçın’ın hesabının hacklenmediğini belirledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!