Kayseri TOKİ kura çekilişi canlı yayın bilgileri! Kayseri TOKİ kura sonuçları isim listesi 2020!

Güncelleme Tarihi:

Kayseri TOKİ kura çekilişi canlı yayın bilgileri Kayseri TOKİ kura sonuçları isim listesi 2020
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2020 15:38

Kayseri Kocasinan'da 2+1 ve 3+1 olarak inşa edilecek olan TOKİ kura çekilişi için sonuçlar E-Devlet üzerinden erişime açıldı. Yüzlerce kişinin katılımıyla canlı yayında gerçekleşen TOKİ kura çekilişi için sonuçlar, TOKİ'nin E-Devlet konut kura sonuçları ekranından tek bir işlem ile görüntülenebiliyor. Peki, Kayseri TOKİ kura sonuçları isim listesi 2020 nereden görüntülenebilecek? İşte, toplam 550 konutun sahibini bulacağı TOKİ kura çekiliş sonuçları hakkında detaylı bilgiler

Haberin Devamı

Kayseri TOKİ kura çekilişi için isim listesi sorgulama işlemi kaldığı yerden devam ediyor. Toplam 550 konut sahibinin belirlendiği çekiliş sonrasında sorgulama ekranı da erişime açıldı. E-Devlet üzerinden sorgulanabilen Kayseri TOKİ kura çekilişi için isim listesi, tek bir giriş ile listelenebilecek. Peki, Kayseri TOKİ kura sonuçları isim listesi 2020 nasıl ve nereden sorgulanır? İşte, o konu hakkında bazı bilgiler

TOKİ kura sonuçları için isim listesi ve canlı yayın ile erişime açıldı. Kadir Has Kongre Merkezi ve Spor Merkezi'nde gerçekleşen Kayseri TOKİ kura çekilişi, canlı yayın ile takip edilebildi. Bugün 550 konut için gerçekleşen TOKİ kura çekilişi, yarın 700 konut ile devam edecek. Peki, Kayseri TOKİ kura sonuçları isim listesi 2020 nasıl sorgulanır? İşte, Kayseri TOKİ kura çekilişi hakkında merak edilen bazı bilgiler

Haberin Devamı

TOKİ KAYSERİ KURA SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının (TOKİ) dar gelirli vatandaşlara yönelik yürüttüğü proje kapsamında Kayseri'de inşa edilecek 550 konutun hak sahipleri kurayla belirlendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının koordinasyonu ile Hazine ve Maliye Bakanlığının desteğiyle gerçekleştirilen "100 Bin Yeni Sosyal Konut Projesi" kapsamında Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi'nde kura çekim töreni düzenlendi.

Noter huzurda gerçekleştirilen kura çekimine katılan ve heyecanlı oldukları gözlenen ailelerden ismi çıkanların mutlulukları ise görülmeye değerdi.

Proje kapsamında hak sahipleri için 2+1 ve 3+1 şeklinde olmak üzere toplam 550 konut yapılacak.

"BU SEVİNÇ ANLATILMAZ"

Kurada ismi çıkanlardan Ümit Erez, uzun yıllar ev sahibi olmak için çalıştığını belirtti.

"Bu sevinç anlatılmaz" diyen Erez, herkesin evinin olması temennisinde bulundu.

Oğlunun ev sahibi olması üzerine sevinçten gözyaşlarını tutamayan baba Salim Erez ise TOKİ'nin ev yapmasına vesile olan herkese teşekkür ederek, "Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere emeği geçen tüm siyasilere teşekkür ediyorum. Yuva kurmak çok güzel bir şey, ancak yuva sahibi olmak daha güzel." dedi.

Hayri Ferman da 30 yıldır kirada oturduğunu, ev sahibi olacağı için çok mutlu ve heyecanlı olduğunu ifade etti.

Emekli olduğunu ve ev sahibi olmak için 30 yıl beklediğini anlatan Hasan Hüseyin Çiğdem ise projeyle artık bir evin sahibi olma imkanı yakaladığını kaydetti.

Haberin Devamı

Canlı yayın tekrarını aşağıdan izleyebilirsiniz;

TOKİ KURA ÇEKİLİŞİ İLE KONUT SATIŞI NASIL YAPILIYOR?

Konut seferberliği kapsamında, mevcut piyasa koşullarında konut sahibi olamayan dar ve orta gelirli vatandaşların uygun ödeme koşulları ile kira öder gibi taksitlerle konut sahibi olmaları amacıyla ürettiğimiz konutlara talep yüksek olduğundan satışların hakkaniyet çerçevesinde gerçekleştirilebilmesi amacıyla kura yöntemine başvurulmaktadır. Kura çekiminin yapılacağı yer ve tarih TOKİ tarafından ilan edilmekte, NOTER huzurunda yapılan “Konut Alma Hakkı ve Konut Belirleme Kurası” ile asil ve yedek listeler belirlenmektedir. Konut adedinden daha az başvuru olan projelerde ise kura çekilmeyerek tüm başvuru sahipleri konut alma hakkı kazanmaktadır. Kura çekimine gerek kalmaması halinde “konut belirleme hakkı” başvuru sırasına göre kullandırılmaktadır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!