Kaynak Holding'ten maliye baskını açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Kaynak Holdingten maliye baskını açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2014 14:51

Gülen Cemaati’ne yakınlığı ile bilinen Kaynak Holding'ten geçtiğimiz günlerde yapılan Maliye baskını ile ilgili bir açıklama geldi. Açıklamada yapılan incelemenin hukuka aykırı olduğu ve el konulan her türlü belgenin kendilerine iade kararı çıktığı ifade edildi.

Haberin Devamı

Kaynak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Naci Tosun imzası ile yapılan açıklamada, "26 Mart'ta şirketin Üsküdar’daki merkezinde Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu tarafından yapılan incelemenin hukuka aykırı olduğu, usül hataları içerdiği ve herhangi somut bir olguya dayanmadığı tarafımıza 8 Nisan 2014 tarihinde tebliğ edilen Anadolu 18. Asliye Ceza Mahkemesi’nin kararıyla hukuken de tescil edilmiştir. Bu çerçevede ilk mahkemenin verdiği karar kaldırılmış ve her türlü doküman ile belgenin tarafımıza iade edilmesine karar verilmiştir. Kim tarafından yazıldığı belli olmayan asılsız ihbar mektuplarıyla kurumlarımıza yönelik itibar suikastı kamuoyunun gözü önünde cereyan etmiştir. Kaynak Holding ve iştirakleri dün olduğu gibi bugün ve yarın da ülkemizin geleceğine katkı sağlamaya devam edecektir" denildi.

Haberin Devamı

Bünyesinde NT mağazaları, Sürat Kargo, Sürat Bilişim gibi şirketleri barındıran Kaynak Holding, 7 bine yakın çalışan ve yıllık 1,5 milyar liralık ciroya sahip. Gülen Cemaati’ne yakınlığı ile bilinen Holding, 16 farklı sektörde bünyesinde 23 ayrı şirket barındırıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!