Kayıp kaçak ocakta

Güncelleme Tarihi:

Kayıp kaçak ocakta
Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 2015 01:09

Enerji Bakanı Taner Yıldız, dün bakanlığının 2014 yılı faaliyetlerini değerlendirdiği basın toplantısında, kayıp-kaçak bedelleri ile ilgili 2008 yılında özelleştirmeden sonra muhasebe ayrıştırmasını hedefleyen bir çalışma yapıldığını, vatandaşın faturasında herhangi bir değişiklik olmadığını söyledi.

Haberin Devamı

Kaçak elektrik kullanımıyla ilgili mücadelenin devam edeceğini, bununla alakalı mahkemeleri rahatlatmak için bir kanuni düzenleme yapmanın uygun olacağını belirten Yıldız, şunu söyledi: “Kayıp-kaçakla alakalı bireysel başvuruları değerlendiren tüketici hakem heyetleri ve tüketici mahkemeleri ile ondan sonraki bütün Danıştay ve Yargıtay süreçleri bireysel başvurularla beraber oluşmuştur. O yüzden ancak bireysel başvuru ve mahkeme kararları nihayetlenenlerle alakalı fiili durum söz konusu. Bunun kurumsal bir yapı içerisinde söz konusu olmadığını bilmek lazım. Bununla alakalı kanuni düzenlemelerimiz hem yargıyı rahatlatmak adına hem daha stabil yapıyı oluşturmak adına son derece faydalı olacaktır. Bununla alakalı düzenlemeyi de ocak ayının içerisinde yapacağız.”

Kayıp kaçak ocakta
ELEKTRİKTE GÜNDEM KAYIP KAÇAK

Haberin Devamı

YIRCA’DA ÜSLUP HATASI

İthal kömür santrallerinin yerli kömür santrallerine göre daha az tercih edilebilir olmasını istediklerini vurgulayan Yıldız, “Bizim yerli kömürü kırmadan, dökmeden, usul, üslup hataları göstermeden kullanmamız lazım. Ben Yırca’daki bir kısım görüntüleri tasvip ettiğimi söyleyemem. Orada çok ciddi usul ve üslup hataları yapıldı. Ama bunu vatandaşımıza anlatarak bu gerçeği paylaşmamız lazım” görüşünü dile getirdi. Soma Yırca’da bir termik santralin zaruri olup olmadığı sorusuna Yıldız, “Termik santral düşünüyoruz” karşılığını verdi. Yıldız, Eynez ocağında kömür faaliyetlerinin yapılmasını doğru bulmadıklarını söyledi. Yıldız, Türkiye’nin Türk Akımı’na hissedar olup olmayacağına ilişkin de “Türk Akımı’nda Trakya bölgesinde yapılacaklar konusunda hissedarlığı da konu ederiz. Bu orada kurulacak tesisler ve yaklaşık 250 kilometrelik boru hattını kapsıyor” dedi.

MADENCİLİKTE MAHCUBUZ

BU yıl madencilik sektöründe çok önemli bir mahcubiyet yaşadıklarını ifade eden Yıldız, “Hem Soma hem de Ermenek kazaları bizim için derin üzüntü kaynakları oldu. Oradaki vefat eden işçi kardeşlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine de sabırlar temenni ediyorum. Devlet, hükümet olarak, bütün kurum kuruluşlarıyla beraber o yaranın sarılması için bizatihi içinde bulunduğumuz bir süreci yönetmeye çalıştık. 2014 bizim için üzüntülü bir yıl olarak geçti. Maden kazalarımızın enerji sektöründe çok dominant bir yerde yer aldığını, bir mahcubiyet noktası oluşturduğunu söylemem lazım” şeklinde konuştu. Yıldız, ocak ayında TBMM’de madencilik sektöründe rödovans sisteminde işverenle alakalı bir maddeyi yasalaştırabileceklerini de kaydetti.

Haberin Devamı

40 TANKER YÜKLENDİ

YILDIZ, şu ana kadar Kuzey Irak’tan yapılan petrol sevkiyatının 32.2 milyon varile ulaştığını, 40’ıncı tankerin yüklenerek yola çıkarıldığını ve 2.5 milyar doların üzerinde bir gelirin oluştuğunu bildirdi. Kasım ayından bu yana Ceyhan’dan uluslararası piyasalara Irak Milli Petrol Şirketine (SOMO) ait 3.2 milyon varillik petrolün sevkedildiğine dikkat çeken Yıldız, bunun 520 bin varillik kısmının da SOMO’nun TÜPRAŞ’a satışıyla nihayetlendiğini bildirdi. Yıldız, şu ana kadar Kuzey Irak’tan yapılan petrol sevkiyatının 32.2 milyon varile ulaştığını, 40’ıncı tankerin yüklenerek yola çıkarıldığını bildirdi. Kasım ayından bu yana Ceyhan’dan uluslararası piyasalara Irak Milli Petrol Şirketine (SOMO) ait 3.2 milyon varillik petrolün sevkedildiğine dikkat çeken Yıldız, bunun 520 bin varillik kısmının da SOMO’nun TÜPRAŞ’a satışıyla nihayetlendiğini bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!