Katar’a Kartal modeli

Güncelleme Tarihi:

Katar’a Kartal  modeli
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2016 20:01

Nisan ayında Beşiktaş taraftarlarıyla buluşan Vodafone Arena, 2022 Katar Dünya Kupası’nda kullanılacak stadyumlara teknoloji konusunda model olacak.

Haberin Devamı

Vodafone Arena’nın 50 bin ziyaretçinin aynı anda bağlantı ihtiyacını karşıladığı akıllı stadyum konsepti, dünya kupasında 8 stadyumda kullanılacak. Bu kapsamda ise Beşiktaş JK, Vodafone Türkiye ve Vodafone Katar üst düzey yöneticileri, Vodafone Arena’da bir araya gelerek, Katar’a Türkiye’deki teknoloji uzmanlığı ve deneyiminin aktarılmasını hızlandırmak için bir iyi niyet sözleşmesi imzaladı. Anlaşmaya göre, Vodafone Türkiye, Katar’da akıllı stadyum teknolojisinin uygulanması için Vodafone Katar’la yakın işbirliği içinde çalışacak.

1 MİLYON KİŞİ GELECEK

Dijital Dönüşüm vizyonlarının bir abidesi olarak Vodafone Arena’ya dünyanın en ileri teknolojik altyapılarından birini kurduklarını hatırlatan Vodafone Türkiye CEO’su Gökhan Öğüt, “Şimdi de bu akıllı altyapıyı Katar’a ihraç edecek olmanın heyecanını yaşıyoruz. Vodafone Arena, 2022 Katar Dünya Kupası için inşa edilen 8 stadyumda kurulması planlanan akıllı stadyum altyapılarına Vodafone Katar için model olacak. Biz de bu konudaki bilgi birikimimizi ve deneyimimizi Vodafone Katar ile paylaşacağız ve kendilerine gerekli her tür desteği sağlayacağız” dedi. Vodafone’un, Katar 2022 Dünya Kupası’nda gerekse Katar Ulusal Vizyon 2030 için kullanılmak üzere dünya çapında bir telekomünikasyon altyapısı kuracağını belirten Vodafone Katar İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Mohamed Al-Sadah, “Ortadoğu’nun ilk Dünya Kupası için 1 milyonun üzerinde insanın bu bölgeye seyahat edeceğini düşündüğümüzde, Katar’da sağlayacağımız bağlantı ve paylaşma düzeyi sıradışı olacak. Yenilikçi teknolojilerimizle unutulmaz bir deneyim sağlamayı hedefliyoruz” diye konuştu. Beşiktaş JK Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Orman ise bu altyapının, büyük bir futbol yatırımı yapılan Katar’a örnek oluyor olmasından büyük bir mutluluk duyduğunu belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!