Katar ve Türkiye ortak çalışacak

Güncelleme Tarihi:

Katar ve Türkiye ortak çalışacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 21, 2016 20:25

KALKINMA Bakanı Lütfi Elvan’ın 15 Temmuz darbe girişimi sonrası AK Parti, CHP, MHP milletvekilleri, işadamları TÜSİAD, TOBB ve TİM gibi iş örgütleri temsilcileriyle birlikte çıktığı Körfez turunun 2. ve son durağı Katar oldu.

Haberin Devamı

 Katarlı yatırımcıları Türkiye’ye “Yaptığımız son düzenlemelerle teşvikleri müzakere edebileceğimiz bir dönemi başlattık” sözleriyle davet eden Elvan, “Türkiye’ye yatırım yapanlar hep kazandı ve memnun kaldı. Siz de gelin” dedi. Elvan, iki ülke ve şirketlerinin arasındaki işbirliğinin artırılması için Katar Kalkınma Bakanlığı’yla ortak çalışma kararı aldıklarını ve bir yol haritası oluşturacaklarını da açıkladı. Yol haritasıyla iki ülkeye yatırım yapmak isteyen işadamlarına hangi alanların daha uygun olduğu konusunda yardımcı olunacak.

Katar’a 15 Temmuz sonrası gösterdikleri tavır nedeniyle teşekkür eden Elvan, darbe girişiminden yalnızca birkaç gün sonra Katarlıların Türkiye’de hissesi olduğu bankadan yüzde 25 daha hisse aldığını belirtti.

Elvan, “ Türkiye’de de, Katar hükümeti bir ofis kurdu. Bunlar darbe girişiminden hemen sonra oldu ve Katar’ın Türkiye’ye, Türk ekonomisine güvendiğini gösterdi” dedi. İki ülke arasındaki işbirliğinin daha da artması gerektiğini söyleyen Elvan, Türk müteahhitlerin Katar’da 11.6 milyar dolarlık iş aldığını belirtti. Elvan “Firmalarımızla gurur duyuyoruz ve 2022 Dünya Kupası hazırlıklarında Türk firmalarının da yer almasını istiyoruz. Katar’ın toplam yatırım hedefi ise 200 milyar dolar. Bu süreçte Türk firmalarımızın arkasındayız ve güveniyoruz” ifadelerini kullandı. Toplantıda konuşan Katar Ticaret Odası Başkan Vekili Muhammed Bin Ahmet El Kuvari de, Katar’da altyapı da dahil 50 milyar doların üzerinde büyük fırsatlar ve yatırımlar olduğunu belirterek; “Bu fırsatlardan Türk firmalarının istifade etmesi mümkün” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!