Karlıtekin THY’den ayrıldı, ‘hakkımı helal ediyorum’ dedi

Güncelleme Tarihi:

Karlıtekin THY’den ayrıldı, ‘hakkımı helal ediyorum’ dedi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2009 00:00

Türk Hava Yolları’nda (THY), bir süredir içten içe konuşulan istifa dün gerçekleşti.

Haberin Devamı

THY Yönetim Kurulu Başkanı Candan Karlıtekin istifa etti. 2002’den bu yana THY’de görev yapan Karlıtekin, son 4 yıldır Yönetim Kurulu Başkanı’ydı. Karlıtekin, istifa mektubunda “THY Anonim Ortaklığı ve bağlı şirketlerindeki tüm yönetim ve icra görevlerinden 1 Ocak 2010’dan geçerli olmak üzere istifa ediyorum. Mensubu olmaktan şeref duyduğum ve 7 seneye yakın süreden beri çalıştığım THY’nin doğru istikamette yoluna başarı ile devam edeceğine inanıyorum. Bana bu fırsatı tanıyanlara ve özgeçmişimde silinmez şeref sayfası kazanmama imkan verenlere şükranlarımı sunuyorum. THY çalışanlarına varsa tüm haklarımı helal ediyorum” diye yazdı.
Köşk’te görev olur mu
Karlıtekin dün saat 16.00’da odasındaki eşyalarını toplayarak personelle vedalaştı ve çantasını alarak THY Genel Müdürlük binasından ayrıldı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e yakınlığı ile bilinen Candan Karlıtekin, Köşk’te bir görev alacağı yönündeki söylentilere, “Hayır böyle bir şey yok” cevabını verdi. Uzun süredir THY Genel Müdürü Temel Kotil ile anlaşamadığı ileri sürülen Karlıtekin’in geçen hafta Ankara’ya gittiği öğrenildi. Karlıtekin’in THY’nin bağlı olduğu Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile görüştüğü, yönetimde tam yetki istediği ancak bu talebinin bakan tarafından olumsuz karşılanması üzerine Karlıtekin’in istifa kararı olduğu iddia edildi.
Huzur yoksa kalmam
Karlıtekin’in yakın çevresine ‘huzurun olmadığı yerde kalmam’ dediği de konuşuluyor. Karlıtekin, THY’nin yanı sıra SunExpress, THY Teknik, Turkish Do&Co ve yer hizmetleri şirketi Turkish Ground Services (TGS) şirketlerinde de yönetim kurulu başkanlığı ve yönetim kurulu üyeliği ve THY’nin OPET’le ortak kurduğu  uçak yakıt şirketinde görevleri bulunuyordu. THY Yönetim Kurulu bugün saat 14.00’de toplanarak istifayı değerlendirecek. Yeni Yönetim Kurulu Başkanı seçimi de gündeme gelecek.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!