Karayip korsanları

Güncelleme Tarihi:

Karayip korsanları
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2015 23:09

Yaklaşık 3 hafta önce Miami seferlerine başlayan THY ile cruise firmalarından Royal Caribbean’ın yaptığı ortaklık Türk turistin Miami’ye ilgisini arttırdı. Miami’den Karayipler ve Bahamalar turlarına katılan Türk turistler uçak yolculuklarında ise business class koltuk sınıflarını tercih etti.

Haberin Devamı

DÜNYANIN en büyük cruise firmalarından Royal Caribbean ve THY’nin Miami’de yaptığı ortaklık Türk turistin Karayipler ve Bahama ilgisini arttırdı. THY’nin Miami seferlerini yapan uçaklarında yer alan yolcuların yüzde 20’si cruise seyahati için Miami’ye giderken, ilk tercihlerinin ise business class koltuklar oluşturdu. Gelen talepler doğrultusunda ocak ayından itibaren uçakta yer alan Comfort Class koltukların kaldırılacağı bilgisini veren yetkililer, 337 kişilik uçağın 349 kişiye çıkarılacağını, 49 koltuğun business koltuklardan oluşacağını söyledi. 

5 YILDIZLI GEMİ

Royal Caribbean ve THY’nin davetlisi olarak gittiğimiz Miami’de sorularımızı yanıtlayan Royal Caribbean Türkiye İletişim Pazarlama Direktörü Cihangir Canıyılmaz, yılın 52 haftası Karayipler ve Bahamalar için gezi programları hazırladıklarını dile getirdi. Canıyılmaz, “Uçuş dahil 1490 Euro‘ya 1 gece Miami’de konaklama ve 5 yıldızlı Majesty of The Seas cruise gemisi ile 4 gün 5 gece Bahamalar seyahati, 1990 Euro’ya da THY ile gidiş-dönüş uçak dahil dünyanın en büyük ilk iki gemisi Allure ve Oasis of The Seas ile 1 gece Miami konaklama 7 gece 8 gün Batı ve Doğu Karayipler seyahati sunuyoruz” dedi. Türkiye’de bir hafta tatil fiyatına Türk turistin adaları ve Miami’yi görebileceği bilgisini veren Canıyılmaz, “Yeni açılan Miami hattı ile uygun fiyata kaliteli kruvaziyer turizmini Amerika kıtasına taşıyoruz. Bu Batı Karayipler pazarının yüzde 20 artışı anlamına geliyor. THY ile işbirliğimizi devam ettirmek istiyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

EN BÜYÜĞÜ MIAMI'DE

25 Ekim’de açılan Miami hattı hakkında bilgi veren THY Miami Pazarlama Şefi Salih Ahzem Topal, “337 kişilik uçak kullanıyoruz. Ocak ayı itibariyle bu sayı 349 kişiye çıkacak. 49’u business koltuk diğerleri ise ekonomi sınıfı olacak. Comfort koltuklar kaldırılacak” dedi. Miami Türk yolcuların business koltukları tercih ettiğini ifade eden Topal, “3 haftada yüzde 70-80 doluluğa ulaştık. İstanbul git-gel 600 dolarlık fiyatla çıktık. Ocak ayı için ise fiyatlar 1100 dolar civarında. Aynı hat üzerinde uçuş yapan diğer firmaların fiyatları ise en az 2 katı civarında. Diğer cruise firmaları ile de ortalık yapmayı da planlıyoruz. Özellikle Miami seferinde cruise firmaları ile birlikte büyümek istiyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Akdeniz’e 2 bin Türk

ŞİRKETİN gelecek yıl yeni bir kampanyaya başlayacağını anlatan Cihangir Canıyılmaz, “Celebrity Cruises önümüzdeki yılın haziran ve temmuz aylarında 999 Euro‘dan başlayan fiyatla İstanbul çıkışlı Akdeniz turlarına başlayacak. 1 hafta sürecek, Roma’da bitecek seyahate dönüş uçak bileti de dahil. Hedefimiz 1500-2000 Türk misafiri ağırlamak” dedi.

362 metrelik en büyük gemi

ROYAL Caribbean’ın yeni gemisi Harmony of the Seas 2016 mayıs ayında Fransa’nın St. Nazaire limanından denize inecek. Dünyanın en büyük gemisi olacak Harmony of the Seas toplam 18 kattan oluşuyor. Gemide 24 asansör bulunuyor. 6 bin 410 yolcu kapasiteli gemide 2 bin 747 kabin bulunuyor. 2 bin 300 mürettebatın görev alacağı gemi 227 bin gross ton ağırlığında, uzunluğu ise 362 metre.

Haberin Devamı

BÜYÜK KAYIP OLUR

TÜRKİYE’nin kapasitesinin çok altında gemiye ev sahipliği yaptığının altını çizen Cihangir Canıyılmaz, “Altyapı yetersizliğinden dolayı 2016’da 70’den fazla gemi limana yanaşamayabilir. Bu da 114 bin kişinin Türkiye’ye gelememesi demek. Turizm geliri açısından da 35 milyon dolarlık bir kayıp anlamına geliyor” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!