Kararnameler hazır 1 Ağustos'ta ÖTV'liyiz

Güncelleme Tarihi:

Kararnameler hazır 1 Ağustosta ÖTVliyiz
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2002 02:13

Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) için geri sayım başlarken, uygulamanın detaylarına ilişkin kararname ve tebliğler de hazırlandı.

Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan ve halen Bakanların imzasında bulunan kararnameler ile bazı malların ÖTV'si güncelleştirilirken, katma değervergisi listeleri de yeniden düzenlendi.

Bu çerçevede, Özel Tüketim Vergisi Kanunu'nun akaryakıt ürünlerinin oluşturduğu 1 sayılı listesinde yer alan mallara uygulanacak ÖTV tutarları, halen uygulamada olan akaryakıt tüketim vergisi ve Akaryakıt Fiyat İstikrar Fonu kesintisi düzeyine yükseltildi. Böylece Kanunda 779 bin 100 lira olan süper benzindeki ÖTV tutarı 805 bin liraya, 767 bin 100 lira olan kurşunsuz benzindeki ÖTV tutarı da 793 bin liraya çıkarıldı.

Kanunda 516 bin 378 lira olan motorindeki ÖTV de, yeni düzenlemede534 bin lira olarak yer aldı. LPG‘deki ÖTV miktarı da 369 bin lira olarak belirlendi.

Normal benzinde 764 bin lira olarak belirlenen ÖTV tutarının ise Tüpraş‘ın 1 Ağustos'tan itibaren normal benzin üretimine son vermesi nedeniyle bir anlam ifade etmeyeceğine dikkat çekildi.

Bu arada Kararnamede yeralan ÖTV oranları, 3 Ağustos'taki enflasyon rakamlarının açıklanmasından sonra yeniden artış görecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!