Karadeniz'in TÜSİAD'ı

Güncelleme Tarihi:

Karadenizin TÜSİADı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 1998 00:00

Haberin Devamı

Karadenizli sanayici ve işadamlarının kurduğu KASİAD, bin üyesiyle Türkiye'nin en büyük derneklerinden biri haline geldi. Dernek üyeleri arasında Mehmet Ali Yılmaz, Saffet Ulusoy, Turgut Yılmaz, Şadan Kalkavan, İbrahim Cevahir, Orhan Keçeli, Ahmet Aydın, Sadri Şener, Tahsin Kaya, Süleyman Kosif, Cengiz Kaptanoğlu gibi tanıdık isimler bulunuyor.

Karadenizli sanayici ve işadamını çatısı altında toplayan Karadenizli Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (KASİAD) üye sayısı bine ulaştı. KASİAD'ın üyeleri arasında Mehmet Ali Yılmaz, Saffet Ulusoy, Sefer Ulusoy, Turgut Yılmaz, Şadan Kalkavan, İbrahim Cevahir, Aydoğan Cevahir, Orhan Keçeli, Ahmet Aydın, Sadri Şener, Tahsin Kaya, Süleyman Kosif, Cengiz Kaptanoğlu, Ayhan BarmekHÜRRİYET'in Tüketici Köşesi'nin ortaya çıkardığı ‘‘Tablo skandalı’’, büyüyor. Bazı organizatörlerin adı sanı duyulmamış ressamlara özel olarak yaptırdığı sanatsal değeri olmayan, oryantal içerikli tabloları, antika izlenimi yaratarak açıkartırmayla milyarlarca liraya sattıkları ortaya çıktı. gibi Karadenizli sanayici ve işadamları yer alıyor.

Karadenizli ünlü işadamlarını biraraya getiren KASİAD'ın Başkanı Sait Yılmaz, Türk ekonomisinde Karadenizli sanayici ve işadamlarının önemli bir yeri olduğunu vurguladı. Yılmaz, KASİAD'ın birbirini hiç tanımayan ikinci kuşak Karadenizliler'i biraraya getirmeyi amaçladığını söylüyor.

KASİAD Başkanı Sait Yılmaz, GAP'ı otoyolla Karadeniz'e bağlayarak Kafkaslar'a ve Orta Asya'ya açmak gerektiğini vurguluyor. Yılmaz, ‘‘Bu yolun Türkiye'ye girdisi en azından 10 milyar dolar olacaktır. Karadeniz halkının refah seviyesinin yükselmesi için otoyol gerekli’’ diyor.

12 ŞİRKETLİ BAŞKAN

12 şirketi bünyesinde barındıran Yılmaz Şirketler Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Sait Yılmaz'ın ağırlıklı faaliyet alanı, tüm Karadenizliler gibi inşaat sektörü. Devlet müteahhitliği de yapan Yılmaz, İstanbul ve Ankara'da vergi daireleri, iş merkezleri, villalar ve konutlar inşa ediyor.

Yılmaz'ın inşaat şirketleri yakında Anadolu Yakası'nda, boğaza nazır bir arazi üzerinde 350-400 villadan oluşacak yeni bir projenin hazırlıklarını sürdürüyor. KASİAD Başkanı Yılmaz'ın tütün ve tütün kokusu ithaliyle uğraşan şirketi de yakında Küba'dan puro ithal edecek.

Sait Yılmaz, önümüzdeki aylarda turizm ve perakende satış sektörüne de girmeye hazırlanıyor. Antalya Belek'teki arazisi üzerine bir tatil köyü kuracağını söyleyen Yılmaz, devletten alacaklarını tahsil eder etmez 99 yılında projeyi hayata geçireceklerini belirtti.

Yılmaz, İstanbul Göztepe'de kendilerine ait arazide, 80-85 bin metrekarelik kapalı alana yayılan büyük mağaza kurmak istediklerini de söyledi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!